header
Trude Sørensen Berge
20.07.2020

Gold Volcano

Vurdering
8/10
LeverandørPlay'n GO
Spillinformasjon
 • Hjul8
 • Gevinstlinjer0
 • FreespinsJa
 • JackpotNei
 • RTP96.2%
 • Utgitt2020

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

8/10

Bonuser

9/10

Spillopplevelse

9/10

Play’n GO er ikke den mest oppfinnsomme spillutvikleren. Finner de noe som fungerer bra (som “book”-automater) er det garantert at de kommer til å lansere en lang rekke automater som er veldig like. Det er derfor ikke rart vi ble litt tatt på sengen av en så god spillautomat som Golden Volcano.

Dette er en grid-automat med en hel masse nye funksjoner og en langt høyere toppgevinst enn hva Play’n GO er kjent for. På toppen av det, ser Golden Volcano utrolig bra ut og vi er ikke i tvil om at automaten med åtte hjul, cluster pays og en toppgevinst på 10,000 x innsats kan lede til en rekke grid-automater fra Play’n GO. RTP er på 96,2%, mens volatilitet er medium/høy. Er du fan av grid-automater er det bare å henge med videre, for dette er en automat du ikke vil gå glipp av. 

Play’n GO er en av de virkelig store svenske spillutviklerene og de har gledet oss med flere hundre flotte automater gjennom mer enn 20 år. For spillere flest er nok Play’n GO best kjent for automater som Book Of Dead og Gunslinger, men de står også bak en lang rekke flotte klassikere som Fire Joker og Cops N Robbers.

Opptil 10.000 NOK + 200 freespins

Gold Volcano - Kule funksjoner og flott gameplay

Play’n GO har gjennom årene bygget seg en relativt variert portefølje av automater, men grid-automater, eller cluster pays-automater som de også kalles, er ikke et felt de har jobbet mest med. De har dog bevist at de mestrer også dette med titler som Mahjong 88 og Energoonz

Med Golden Volcano tar de ikke grid-automater til nye høyder, men de gjør det klart for alle sine konkurrenter at dette er en type automat vi kan forvente flere av. Golden Volcano er den første automaten på lenge hvor vi ikke kan klage på at de har klonet noe, re-skinnet en gammel automat eller bare satt sammen noe bare for at de måtte.

Golden Volcano er både nyskapende og spennende, og aller mest setter vi pris på at Play’n GO har utrustet automaten med en rekke nye funksjoner som vi skal se nærmere på om litt. Temaet er ikke vanskelig å tenke seg til med en tittel som dette og Play’n GO gjør det aller beste ut av det.

Hjulene er satt på en bakgrunn av en aktiv vulkan med et “rutenett” som teller 3-4-5-6-6-5-4-3. Med andre ord danner symbolene en trekant som passer perfekt inn i vulkanen. Ettersom du lander vinnende klynger vil nye symboler stige opp fra den brennende lavaen, i stedet for å dale ovenfra og ned som er mer vanlig på sånne typer automater. Når det kommer tid for gratisspinn, vil symboler spy ut av vulkanen og legge seg til på hjulene, slik at du spiller på et rutenett som teller 6-6-6-6-6-6-6-6. 

Fordeler
 • Masse nye funksjoner
 • Kul cascading reels-løsning
 • God toppgevinst
Ulemper
 • Ikke den beste grafikken

Brennende juveler og en sint vulkan

Grafisk sett er ikke Golden Volcano det aller beste Play’n GO noen gang har gjort, men automaten ser uansett veldig stilig ut. Måten symbolene i hovedspillet passer inn i vulkanen på og måten brennende lava dytter nye symboler inn på hjulene, ser utrolig bra ut.

Symbolene som presses opp fra jordens brennende indre, er spar, hjerter, ruter og kløver, som alle betaler fra 2,5 x til 5 x innsats. Så følger mer verdifulle juveler i ulike farger. De fire juvelene kan sikre deg gevinster på mellom 25 x og 1,000 x innsats om du lander en klynge på 30 like symboler. I tillegg har automaten en scatter av stein, en diamant-multiplikator på x2 og en blå diamant som er spillets wild-symbol. 

Som nevnt har Golden Volcano medium/høy volatility (6/10) så du er sikret greit med gevinster underveis. De litt større gevinstene kan ta litt tid, men automaten er utrolig underholdende, så det er ikke det største problemet. Innsatsen du velger å spille med vil som vanlig avgjøre hvor mye du kan vinne i kroner og øre, og i kjent Play’n GO-stil kan du justere innsatsen fra bare 0,10 mynter og opp til 100 mynter på et enkelt spinn.

Rumble - Lava - Excavate

Golden Volcano ville ikke kunne måle seg med andre grid-automater om den ikke hadde godt med funksjoner, og det vet Play’n GO så altfor godt. Under hovedspillet får du god hjelp av både wild, multiplikator og scatter som kan utløse gratisspinn, men på toppen av det har Golden Volcano Dormant-funksjonen som kan utløse en av tre funksjoner på et ikke-vinnende spinn:

 • Rumble: Alle symbolene omrokkeres i håp om å danne vinnende klynger, og en ekstra scatter legges til
 • Lava: Et ekstra lag med et symbol (med unntak av scatter) legges til
 • Excavate: Tre til fem wildsymboler legges til i ulike posisjoner

Den neste funksjon ut er Pressure feature, som kan utløses helt tilfeldig når vinnende symboler fjernes fra hjulene. Et wildsymbol med eller uten multiplikator vil legges til på en av de tomme plassene. Om det medfører at en vinnende klynge får to wilds med multiplikator, vil multiplikatorene ganges med hverandre før de legges til gevinsten.

 Underveis mens du spinner hjulene må du holde et øye med symbolet av den glødende steinen. Dette er nemlig utgangspunktet for Crystallisation-funksjonen. Når du har landet tre slike symboler på samme spinn, vil det endre et av de lavere symbolene til gullsymboler. Med litt flaks kan Crystallisation endre store deler av hjulene til gullsymboler av langt høyere verdi.

Om du utløser Crystallisation under gratisspinn, vil ikke funksjonen tilbakestilles etter hvert spinn og du kan dermed samle opp symboler over flere spinn.

Gold Volcano Gratisspinn

Som med en hvilken som helst annen vulkan, vil også Golden Volcano eksplodere når trykket blir for høyt. På Golden Volcano skjer dette når du vinner på seks avalanches på rappen. Med andre ord må du lykkes med å danne seks vinnende klynger på rappen. 

Gjør det og du vinner fem Eruption free spins. Nå vil du spille på et rutenett som teller 8x8 og har dermed langt bedre muligheter for å lande opptil 30 symboler i samme klynge. Wildsymbolet, scatteren og multiplikatoren er alle aktive også under gratisspinn. Land seks vinnende klynger på rappen og du vinner i tillegg et ekstra gratisspinn.

Se alle
1
 • Stilig design
 • Stort spillutvalg
 • Gode bonuser
2
 • Large selection of slots
 • Lynraske uttak til bank
 • Top notch customer service
Opptil 10.000 NOK
200 freespins

Play’n GO er en spillutvikler mange av oss enten elsker eller hater. De evner å utvikle noen virkelig flotte automater, men de er også kongen av kloning, og snakker man om innovasjon er ikke Play’n GO den man tenker på først. Det var før de ga oss Golden Volcano.

Dette er en enestående grid-automat fullpakket av innovative, kule funksjoner og en flott toppgevinst på 10,000 x innsats. Greit, det er langt mindre enn andre grid-automater kan by på, men det gjør Play'n GO opp for med medium/høy volatilitet og herlig gameplay.

Gold Volcano er en automat vi kan anbefale på det varmeste. Du finner Golden Volcano og en rekke andre grid-automater hos Slotanza Casino, hvor en eksklusiv velkomstbonus på opptil 10,000 kroner og 200 gratisspinn venter på deg. 

Andre automater du kanskje liker

Del på