header
Ida Moen Olsen
14.10.2019

Wild Pixies

Vurdering
8/10
LeverandørPragmatic Play
Spillinformasjon
 • Hjul5
 • Gevinstlinjer20
 • FreespinsJa
 • JackpotJa
 • RTP96.5%
 • Utgitt2019

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

10/10

Bonuser

6/10

Spillopplevelse

8/10

En mystisk skog, vakre alver og gyldne sommerfugler er oppskriften når Pragmatic Play ringer inn påsken 2019 med sin nyeste automat, Wild Pixies. Det er en eventyr-automat med fem hjul, 20 faste gevinstlinjer og en standard RTP på 96,5%. Temaet er ikke akkurat nytt, men det er godt likt blant mange spillere og Pragmatic Play har i tillegg til flott grafikk gitt Wild Pixies medium volatilitet og et par kule funksjoner som hjelper deg på vei mot toppgevinsten som er på 50,000 mynter. 

Wild Pixies er på ingen måte den mest spennende automaten med dette temaet, og selv om grafikken er flott, savner vi litt flere animasjoner som gir litt mer liv til historien som utspiller seg på de fem hjulene. Eventyr-tema har vært brukt på automater i en mannsalder og selv om dette er første gang Pragmatic Play bruker temaet, må de ta hensyn til at mange andre har gjort det før. Utfordringen man får når man holder seg til et godt brukt tema, er at man må gi spillerne noe nytt og spennende. Dessverre lykkes ikke Pragmatic Play og Wild Pixies på det punktet.

Pragmatic Play ble i sin tid startet i Sør-Amerika og utviklet de første årene bare spill for det amerikanske markedet. I 2015 la de om på strategien sin, og sakte men sikkert har automater som Jade Butterfly, Lucky New Year, 7 piggies og Wolf Gold skapt dem et navn i det europeiske markedet også. Pragmatic Play er en spennende spillutvikler som har mye på lager. De har bevist at de kan utvikle veldig gode automater som faller godt i smak hos europeiske spillere, men de har fortsatt en del å gå på etter vår mening, og det er Wild Pixies et godt eksempel på.

God automat for nybegynnere

Enn så flott Wild Pixies er å se på, tilbyr den ikke nok i form av gevinster og funksjoner til at den kan vekke oppmerksomheten til de mer erfarne spillerne. Dette er en automat for spillere som er ny til spilleautomater på nett og dem som spiller vel så mye for underholdningens del som gevinstene. Nå er ikke en toppgevinst på 50,000 mynter på et enkelt spinn en dårlig gevinst, og de aller fleste ville være fornøyde med å vinne den, men veien dit er lang og underholdningsfaktoren er ikke god nok for de mer erfarne.

Satt i en vakker, magisk skog hvor flotte sommerfugler flyr rundt, blir man kjent med to mannlige og to kvinnelige alver som kaller den grønne skogen hjem. Med sylskarpe farger i alle regnbuens farger og en sommerfugl i gull, er Wild Pixies en relativt feminin automat som nok vil appellere mer til damer enn menn. Lydsporet passer automaten godt, men blir litt irriterende i lengden for det blir mye gjentagelser underveis. En ting alle spillere kan like med Wild Pixies er at Pragmatic Play holder seg til tradisjonelle funksjoner og det er alltid godt å se at den gamle nudge-funksjonen ikke er helt glemt enda.

Som en nyutviklet automat kan du som spiller nyte Wild Pixies på alle enheter og den tilbyr en god spillopplevelse både på PC, mobil og nettbrett. Ønsker du en ekstra stor skjerm, kan den også spilles på TV om du ønsker det.

Tradisjonelle symboler og vakre alver

De fire alvene er naturlig nok Wild Pixies viktigste symboler og det er ingen andre symboler som bringer større gevinster. Mest verdifull av de fire symbolene er det den mannlige alven med langt blått hår, og han gir deg 12,5 ganger innsats i gevinst om du lander fem like symboler på en linje. Det er dog ikke det symbolet som betaler aller best. Det er det wildsymbolet som gjør og lander du fem wilds på en linje venter en gevinst på 25 ganger innsats.

De resterende symbolene består av mer klassiske symboler som 9, 10, J, Q, K og A. Vi er ingen stor fan av symboler som dette og skulle gjerne sett at Pragmatic Play hadde gitt Wild Pixies litt flere originale symboler for å bygge mer oppunder historien. De fem symbolene bringer heller ikke med seg de største gevinstene.

Med medium volatilitet betyr det at du vinner relativt jevnt og trutt på Wild Pixies, men det vil ta litt tid mellom de litt større gevinstene. En fordel med medium volatilitet er at det er mulig å spille med litt høyere innsats i jakten på de store gevinstene. På Wild Pixies kan du ikke justere antall gevinstlinjer selv, men innsatsen kan du lett endre fra 0,20 til 100 mynter på hvert spinn.

Moderne wilds og klassiske nudges

Den gyldne sommerfuglen er Wild Pixies hovedattraksjon, da den er automatens mest verdifulle symbol og wildsymbol. Symbolet kan lande på alle fem hjulene og kan erstatte alle andre symboler, med unntak av scatter, slik at du kan danne flere vinnende linjer. Symbolet dukker også opp under gratisspinn, da som roaming wilds.

Gratisspinn vinnes hver gang du lander et scattersymbol hjul en, tre og fem. Scattersymbolet på Wild Pixies er en blå diamant satt i en ramme av gull, og skulle du lande symbolet på kun hjul en og tre, kan du fortsatt vinne gratisspinn ettersom nudging scatter-funksjonen kan nudge hjul fem to posisjoner opp eller ned om det betyr at et scattersymbol dukker opp.

Du vinner åtte gratisspinn til å starte med, men underveis kan du vinne opptil seks ekstra spinn takket være roaming wilds-funksjonen. Under gratisspinn vil det dukke opp to tomme felt over hjul to, tre og fire som vil fylles opp hver gang du lander et wildsymbol på de tre hjulene. Når du har samlet opp to wilds på et hjul, vinner du to ekstra gratisspinn i tillegg til at en roaming wild legges til på hjulene. Wildsymbolet vil være aktivt på hjulene de resterende spinnene og vil flytte seg to posisjoner på hvert spinn. Med maks uttelling vil du ende opp med 12 gratisspinn og tre roaming wilds.

 

20 freespins ved registrering! 100% opptil 6000kr + 300 cash freespins!
Fordeler
 • God grafikk
 • Nudging scatter
 • Vinn 50.000 mynter
Ulemper
 • Få funksjoner
 • Få originale symboler
 • Lite engasjerende
20 freespins ved registrering! 100% opptil 6000kr
300 cash freespins!
Ser man gjennom porteføljen til Pragmatic Play er det vanskelig å skjønne hvorfor de har utviklet Wild Pixies. Automaten vil på ingen måte engasjere spillere med litt erfaring, og selv nybegynnere vil ikke bruke lange tiden før de ser seg rundt etter mer engasjerende automater. Grafisk sett er automaten veldig god, men med få originale symboler og enkle funksjoner blir det raskt veldig kjedelig. Det hjelper heller ikke på at det finnes en rekke automater med samme tema som tilbyr en langt mer engasjerende spillopplevelse. Om du vil besøke alvene i en magiske skogen, kan du gjøre så hos alle casinoer som har avtale med Pragmatic Play, men hvorfor ikke besøke LeoVegas, hvor du som ny kunde får en velkomstbonus på opptil 35,000 kroner og 220 gratisspinn.

Andre automater du kanskje liker

Del på