header
Are Eirik Nilsen
01.09.2021

Rome Rise of an Empire

Vurdering
8/10
LeverandørBlueprint
Spillinformasjon
 • Hjul5
 • Gevinstlinjer20
 • FreespinsJa
 • JackpotJa
 • RTP96.64%
 • Utgitt2018

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

8/10

Bonuser

8/10

Spillopplevelse

8/10

Slutt deg til gladiatorene og kjemp om gevinstene i antikkens Roma. Blueprint Gaming sin spilleautomat Rome: Rise of an Empire har 5 hjul, 3 rader og 20 gevinstlinjer.

Som ved de fleste spilleautomater fra denne leverandøren vil du her finne mengder av spennende funksjoner inkludert 5 tilfeldige bonusfunksjoner, flere ulike bonusspill og freespins.

Du kan vinne opptil £250 000 om alt går din vei, så her er det bare å finne frem rustning og sverd og gjøre seg klar til kamp. For Roma! Forza Roma!

Design, symboler og tema

Antikkens Roma og romersk mytologi er et velbrukt tema i filmer og tv-serier, og de ikoniske gladiatorene er noe de fleste kjenner til. Temaet er også godt representert i spilleautomatenes verden hvor vi blant annet finner titler som Clash of the Titans, Apollo God of the Sun og Game of Gladiators.

Rome Rise of an Empire er et fint tilskudd i rekken og har mange fine detaljer når det kommer til utførelse av tema. Spilleautomaten er plassert midt inni Colosseum hvor store folkemengder har samlet seg for å få med seg kampen som snart skal utspille seg på hjulene.

Symbolene i spillet følger temaet på en fin måte og du vil finne hjelmer, sverd, en keiserinne og en gladiator på hjulene. De to sistnevnte er spesielt fint utført med flott grafikk og nydelige detaljer. Du vil også finne klassiske kortspillsymboler som spar, hjerter, kløver og ruter. Dette er symbolene med lavest verdi i spillet.

Innsatser, gevinster og linjer

Rome Rise of an Empire har et spilloppsett som er ganske vanlig for spilleautomater på nett med 5 hjul, 3 rader og 20 gevinstlinjer. Myntverdien i spillet strekker seg fra 0.20 til 500 og du kan altså satse fra £0.20 til £500 per spinn. Den høye maksinnsatsen sikrer at spillet har noe å by på for storspillerne samtidig som den lave minsteinnsatsen gjør at spillet egner seg for alle.

Spilleautomaten har medium volatilitet, noe som gjør at du kan regne med både mindre og litt større utbetalinger nokså ofte. RTP-en ligger mellom 94.51% og 96.64% og er dermed nokså midt på treet sammenlignet med andre spilleautomater på nett. På den positive siden har den en toppremie som er langt høyere enn mange andre spill i samme kategori. Du kan nemlig vinne 10 000 x innsatsen din i dette spillet, noe som tilsvarer en utbetaling på £250 000.

Generøs tiger byr på spennende tilfeldige funksjoner

En svær tiger kan når som helst hoppe inn på hjulene dine og påvirke spillet. Han ser kanskje en smule hissig ut, men det er ingen grunn til bekymring. Tigeren er nemlig meget generøs og vil trigge 1 av 5 ulike funksjoner som er til fordel for deg hver gang han dukker opp. Funksjonene han kan aktivere er som følger:

Sword Strike: Etter gevinst vil et sverd komme inn fra høyre side av hjulene og fjerne alle symboler på nederste rad, slik at alle andre symboler faller en rad ned, og nye symboler dukker opp på første rad. Denne prosessen gjentas 1-3 ganger og gir deg altså muligheten til å vinne flere ganger på samme spinn.

Legion’s Glory: Mens hjulene spinner vil skjermen riste og skape opptil 3 wild-stabler.

Symbolus Maximus: Etter at hjulene har stoppet vil en skriftrull dukke opp og angi et symbol som skal omgjøres til et wild-symbol. Alle symboler av denne typen på hjulene vil forvandles til wild-symboler. Etterpå vil en ny skriftrull dukke opp for å angi en gevinstmultiplikator som legges til gevinsten din.

Spears of Destiny: Etter gevinst, vil spyd bli kastet inn på skjermen og låse alle symboler som var del av den vinnende kombinasjonen på plass. Du vil så få et re-spinn mens de låste symbolene holdes i posisjon slik at du kan forbedre gevinsten din ved å få flere av samme symbol. Denne prosessen fortsetter helt til du ikke får flere like symboler.

Bonus Boost: Her vil ekstra bonussymboler legges til hjulene. Dette øker sjansen for å trigge bonusrunden betraktelig.

Fem ulike bonusrunder!

Dersom du får 3 eller flere bonussymboler (Colosseum) hvor som helst på hjulene får du muligheten til å spille 1 av 5 bonusspill. Når du får 3 bonussymboler på hjulene vil du først bli tatt med til en ny skjerm et hjul spinnes et for å avgjøre hvilken bonusrunde som aktiveres.

Dersom du ikke er fornøyd med runden du ble tildelt kan du velge å gamble i håp om å treffe en bedre. Dersom du velger å gamble kan du ende opp med å ikke treffe et nytt bonusspill, men du vil uansett være sikret en mysteriegevinst.

Urn Riches feature: Dette er et «klikk og vinn»-spill hvor du skal matche symboler ved å velge blant 20 urner. Alle symbolene er knyttet til en multiplikatorverdi. Verdiene starter på 4x, 5x, 6x, 8x og 10x og vil oppgraderes til større verdier hver gang du får Rise of an Empire-logoen. Når du matcher 3 symboler vil du vinne tilhørende multiplikatorverdi. Klarer du å matche 3 gylne laurbærkranser vil du aktivere BIG MONEY-funksjonen.

Uprising feature: I denne runden skal du knuse tårn for sjansen til å vinne pengepremier. Når du trykker på spinnknappen vil ildkuler skytes mot slottet. Dersom du treffer et tårn vil en av to ting skje: Tårnets «helsemåler» reduseres med 1x, eller et av tårnene får en oppgradering. Dersom sistnevnte skjer vil BIG MONEY-funksjonen trigges om du klarer å knuse det gjeldene tårnet til grunn.

Volcanic Cash Free Spins. Her vil du få et udefinert antall freespins hvor multiplikatorer på 2x og 5x kan dukke opp på det midterste hjulet. Runden fortsetter helt til du får et Stopp-symbol på hjul 3. Dette symbolet vil tildele deg en multiplikator på 6x eller 10x før runden avsluttes og du går tilbake til hovedspillet.

Empress’s Treasure Free Spins. Denne runden byr på 15 freespins. Her vil keiserinnen opptre som et stablet wild-symbol. Hun kan dukke opp på alle spinn og alle hjul og hver gang hun dukker opp vil hun tilby deg en pengegevinst. Du kan velge å ta imot pengene eller å låse det stablede wild-symbolet til hjulene. Dersom du ikke tar pengene kan du bli tildelt en oppgradering med mer penger. Dersom det et en keiserinne på et hjul når runden avsluttes vil du få en ekstra pengegevinst.

Big Money Bonus: Denne runden trigges ved å få 5 bonussymboler på hjulene i hovedspillet, ved hjelp av gamblefunksjonen, eller gjennom en av de andre bonusrundene som beskrevet ovenfor. Her skal du velge mynter for å avsløre store pengegevinster. Runden fortsetter helt til du treffer «COLLECT»-symbolet.

Wild-erstatter: Rise of an Empire har også et standard wild-symbol i hovedspillet som på vanlig måte erstatter andre symboler for å hjelpe deg å vinne. Det erstatter alle symboler bortsett fra bonus-symbolet.

 

20 freespins ved registrering! 100% opptil 6000kr + 300 cash freespins!
Fordeler
 • Mange bonus/freespin runder
 • 5 tilfeldige bonusfunksjoner
 • Høy maksgevinst
 • Gjennomført tema og design
Ulemper
 • Litt lik andre Blueprint spill
20 freespins ved registrering! 100% opptil 6000kr
300 cash freespins!
Rome: Rise of en Empire er et veldig fint spill på alle vis. Denne spilleautomaten er stappfull av action og den store mengden bonusspill og freespins sørger for timevis av underholdning. I tillegg vil de tilfeldige funksjonene i hovedspillet sørge for at spilleautomaten ikke blir kjedelig mens man venter på å trigge bonus/freespin-rundene. Dette spillet innfrir på alle områder og mangler ingenting når det kommer til underholdning, design eller funksjoner. Det var veldig morsomt å teste denne spilleautomaten og forhåpentligvis vil du ha like stor glede av den som oss. Er du klar for å kaste deg inn i kampen og kjempe om Roma's rikdommer? Du kan spille Rise of an Empire på alle våre Blueprint Gaming casinoer og samtidig få med deg en fin velkomstbonus når du registrerer deg som ny kunde. Du kan for eksempel ta turen innom LeoVegas som tilbyr alle nye spillere opptil 35 000 kr og 220 freespins i velkomstbonus.

Andre automater du kanskje liker

Del på