header
Ida Moen Olsen
11.10.2019

Mighty Arthur

Vurdering
8/10
LeverandørQuickspin
Spillinformasjon
  • Hjul5
  • Gevinstlinjer20
  • FreespinsJa
  • JackpotJa
  • RTP96.94%
  • Utgitt2017

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

8/10

Bonuser

8/10

Spillopplevelse

8/10

 

Uansett hvor mange eventyr og fabler med mektige sverd folk kommer opp med, er det bare en slik historie som alle kjenner til. Historien om Kong Arthur og hans riddere av det runde bord har vært med oss i flere hundre år, og historiene om den mektige kongen og hans sverd er mange. På slutten av 2017 beviste Quickspin at historien holder seg like godt i dag, og over fem hjul og 20 gevinstlinjer gir de deg muligheten til å vinne 75,000 mynter ved hjelp av expanding wilds og gratisspinn.

Alle som har latt seg fascinere av de mange historiene om den engelske kongen, vil nok falle hardt for Mighty Arthur og vi kan ikke klandre dem. Med flott grafikk, kule funksjoner, medium volatilitet og en fantastisk RTP på nesten 97%, er det mye å like med Mighty Arthur fra Quickspin. Automaten kunne med fordel ha hatt en litt større toppgevinst på et enkelt spinn, men man kan ikke klage på 75,000 mynter når man ser hvor høy RTP automaten har.

Quickspin er en svensk spillutvikler som ble grunnlagt i 2011 og har siden utviklet et titalls automater som nesten alle kan spilles på både PC, nettbrett og mobil. Det gjelder selvsagt også Mighty Arthur, som passer vedlig godt inn i Quickspins portefølje som inneholder en lang rekke eventyr-automater som Goldilocks, Beowulf, Big Bad Wolf, The Three Musketeers og den mektige Ivan and the Immortal King.

Makter du å få sverdet ut av steinen?

Quickspin er ikke kjent for de mest innovative automatene på markedet og mange av dem er overraskende enkle med tanke på funksjoner og bonusspill. Det stopper dem dog ikke fra å tilby flotte spillopplevelser og den svenske utvikleren har opptil flere ganger bevist at det enkle ofte er det beste. Nå har Mighty Arthur flere kule funksjoner, men den er fortsatt en enkel automat som passer veldig godt for både nybegynnere og de litt mer erfarne spillerne blant våre lesere.

De fem hjulene er satt på en bakgrunn av en grønn og frodig skog med flotte, skarpe farger. Hjulene er gjennomsiktige, så du kan hele tiden se skogen i bakgrunnen. Grafisk er Mighty Arthur veldig god, og selv om den ikke har mange animasjoner er de som er med utrolig gode, og når kongen selv lander på hjulene og ekspanderer til et megasymbol fullt av wilds, er det virkelig et flott skue.

Kong Arthur sitt mektige sverd er selvsagt med og vil spidde hjulene hver gang du lander en litt større gevinst. Lydbildet passer automaten utrolig godt og runder av middelaldertemaet på en flott måte. Uansett om du spiller på mobil eller PC, tilbyr Mighty Arthur en flott spillopplevelse og det eneste vi egentlig kan utsette på den er at funksjoner som Arthur Expanding Wild og Merlin Random Wild ikke er aktive nok. De er begge flotte funksjoner og vi hadde faktisk foretrukket at de var litt mer aktive selv om det ville medført en litt lavere RTP. Uten dem blir Mighty Arthur litt kjedelig i lengden og en høy RTP alene kan ikke holde oss engasjert over lengre tid.

Jakten på The Holy Grail

Quickspin er meget tro til temaet, og både design og symboler på Mighty Arthur er med på å bygge opp under historien på en flott måte. Automaten har hele 11 betalende symboler, i tillegg til Arthur Expanding Wild, Merlin Random Wild og bonussymbolet. Siden de tre funksjonene er langt mindre aktiv enn vi skulle ønske, hjelper det godt på med så mange ulike symboler.

For fem like symboler av 10, J, Q, K eller A vinner du opptil 250 mynter om du spiller på maks innsats, som på Mighty Arthur er 100 mynter på hvert spinn. De litt større gevinstene skjuler seg bak symboler av den hellige gral, hjelmen til en ridder og en mystisk bok. De tre symbolene belønner deg med opptil 400 mynter. De virkelig store gevinstene dukker opp om du lander fem symboler av kong Arthur selv, den vakre prinsessen, eller automatens vanlige wildsymbol. Disse symbolene betaler deg fra 625 til 750 mynter.

De 20 gevinstlinjene på Mighty Arthur er faste og som spiller kan du ikke justere antall aktive linjer selv. Det eneste du kan justere er innsatsen, som i kjent Quickspin-stil kan enders fra 0,20 til 100 mynter. Du kan også sette opp automaten slik du vil med tanke på bakgrunnsmusikk, systemlyder, og autospill som kan settes til mellom 10 og 1,000 spinn med grenser for både tap og gevinster.

Arthur Expanding Wild og Merlin Random Wild

Vi liker at Mighty Arthur kommer med flere ulike wildsymboler, og den “vanlige” wilden er relativt aktiv av seg og hjelper deg lande betydelige gevinster underveis. Det samme kan dog ikke sies om de to andre wildsymbolene som er langt mer sjenerte av seg. Arthur Expanding Wild kan kun lande på hjul tre, men gjør han det vil symbolet ekspandere slik at kong Arthur og hans mektige sverd dekker hele hjul to, tre og fire med wildsymboler. Arthur Expanding Wild er aktiv både i hovedspillet og under gratisspinn.

Merlin Random Wild på sin side, kan dukke opp på alle fem hjulene både som enkeltsymbol og stacked wild. Lander du Merlin Random Wild i helfigur på et av hjulene, vil han ikke bare gjøre hele hjulet om til wilds, men han vil også kunne sende ut opptil tre wildsymboler ut på de andre hjulene. I likhet med Arthur Expanding Wild, er også Arthur Merlin Wild aktiv både i hovedspillet og under gratisspinn.

I tillegg til de to wild-funksjonene, kan du vinne 10 gratisspinn om du lander symbolet av kong Arthurs skjold på tre av hjulene. Symbolet opptrer som scatter og kan lande på alle fem hjulene. Du starter med 10 gratisspinn, men kan underveis vinne nye ti spinn om du lander tre scattersymboler.

25-100% Opptil 15000 Kr + 300 Freespins
Fordeler
  • Expanding wilds
  • Veldig høy RTP
  • Kjent tema
Ulemper
  • Lite aktive spesialfunksjoner
25-100% Opptil 15000 Kr
300 Freespins
Mighty Arthur passer veldig godt inn i Quickspins portefølje av eventyr-automater og fans av denne type automater vil helt klart falle for Mighty Arthur også. Grafikken er god og funksjoner som Arthur Expanding Wild og Merlin Random Wild kan sikre deg betydelige gevinster. De to funksjonene er ikke veldig aktiv, men det kan du heller ikke forvente på en automat med en RTP på 96,94%. Dette er en relativ enkel, men underholdende automat du kan blant annet kan finne hos Sloty Casino, hvor alle nye spillere tas imot med en kongelig velkomstbonus. Opptil 15,000 blanke kroner og hele 300 gratisspinn venter på deg om du registrerer deg i dag.

Andre automater du kanskje liker

Del på