header
20.10.2021

Fortunes of Ali Baba

Vurdering
8/10
LeverandørPlay'n GO
Spillinformasjon
 • Hjul5
 • Gevinstlinjer20
 • FreespinsJa
 • JackpotNei
 • RTP96.68%
 • Utgitt2020

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

10/10

Bonuser

8/10

Spillopplevelse

8/10

Play’n GO fortsetter å produsere spilleautomater i et forrykende tempo og lanserer opptil flere automater i måneden. Ingen andre spillutviklere kan måle seg med det tempoet Play’n GO holder og det er imponerende å se hvor høy kvalitet de makter å holde. Med Fortunes of Ali Baba tar de nok en gang for seg et populært tema, og med en flott toppgevinst og flere kule funksjoner er dette helt klart en automat mange vil like veldig godt.

Historien om Ali Baba og de 40 røverne er godt kjent og det er ikke noe dumt valg av Play’n GO, ettersom det er lenge siden en spillutvikler har brukt dette temaet. Automaten er satt i tyvenes hemmelige hule med fem hjul, tre rader og 20 gevinstlinjer. Grafisk sett er det mye bra, men Play’n GO kunne med fordel lagt litt mer arbeid i bakgrunnen. Det sagt, er potensialet godt og med høy volatilitet, en RTP på 96,89% og en toppgevinst på nesten 10,000 x innsats, er det lett å la seg forlede av Fortunes of Ali Baba.

Play’n GO er kjent for de aller fleste som spiller på nett og deres portefølje, som teller over 150 spill, fylles i perioder opp i et forrykende tempo. Aller best kjent er svenskene for sitt store sortiment av Book-automater, som få gjør bedre enn dem. De står i tillegg bak titler som Black Mamba, Big Win 777, Honey Rush og Rise Of Merlin. De er alle gode eksempler på deres varierte utvalg.

100% opptil 20,000 kr + 20 freespins

Fortunes of Ali Baba – Walking wilds og massive gevinster

Vi liker måten Play’n GO produserer nye spilleautomater på løpende bånd og vi må gi dem skryt for at de makter å holde en relativt høy kvalitet jevnt over. Grafikken har vært langt bedre det siste året og spesielt innen Book-kategorien har de imponert oss flere ganger. Det er dog en bakside til enhver medalje og i Play’n GOs tilfelle er det mangelen på innovasjon.

Det lenge siden vi så noe virkelig nytt og spennende fra dem og det fører til at automatene deres for det meste er glemt like raskt som de ble lansert. Det er også tilfelle med Fortunes of Ali Baba. Temaet er morsomt, funksjonene er gode og grafikken er veldig bra med unntak av det store, mørke hullet i bakgrunn. At Play’n GO har lagt til et interaktivt bonusspill over flere nivåer er også veldig positivt, men det lille ekstra mangler også denne gangen.

Fortunes of Ali Baba er pen å se på, og med høy volatilitet og en toppgevinst på 9,968 x innsats er den helt klart verdt noen spinn, men det er ikke en automat som lykkes med å engasjere i lengden. Det sagt, vil den nok lykkes med å tiltrekke seg et godt antall spillere ettersom den har noe for alle typer spillere. Høy volatilitet, interaktivt bonusspill og masse gratisspinn med multiplikator er som det hellige triangelet innen spilleautomater, og Fortunes of Ali Baba sjekker alle boksene.

Fordeler
 • Bonusspill med fem nivåer
 • Walkings wilds
 • Godt lydspor
Ulemper
 • Kjedelig grafikk
 • Moroa starter ikke før bonusspillene kommer i gang

Få tyver og lite skatter

Oppsettet på Fortunes of Ali Baba følger samme oppskrift som alle andre automater. Land tre eller flere like symboler på samme linje og du er en vinner. Som resten av automaten er symbolene både funksjonelle og pene, men ikke videre spennende. Fortunes of Ali Baba kunne relativt lett vært en langt mer spennende opplevelse om de hadde lagt litt mer arbeid i den.

Symboler av lav verdi er typisk Play’n GO med 10, J, Q, K og A. De kunne lett brukt ulike tyver eller skatter som symboler av lav verdi ettersom historien er full av muligheter, men den gang ei. Land fem like av de tradisjonelle symbolene og du vinner opptil 3,5 x innsats. Av medium verdifulle symboler finner vi en kniv, tre skåler med krydder, en nevne juveler og en medaljong. Land fem like av et av disse symbolene og gevinster på mellom syv og 14 x innsats renner inn på konto.

De eneste symbolene som skjuler gevinster man får litt økt puls av, er Ali Baba Wild og Thieves Wild, som begge betaler 250 x innsats for fem like på samme linje. En vakker ung dame er automatens scatter, men hun bringer dessverre ikke med seg noen ren gevinst. Som alltid på en automat fra Play’n GO, kan du enkelt justere innsatsen du vil spille med ved å trykke på pluss- og minus-knappene som du finner rett under hjulene. Med en toppgevinst på nesten 10,000 x innsats, er minsteinnsats 0,20 mynter og maks innsats er satt til 100 mynter på hvert spinn.

Hold et øye med den vakre Morgiana

Hovedspillet på Fortunes of Ali Baba er en relativt kjedelig affære hvor Ali Baba wild er det eneste symbolet som skaper litt action. Symbolet kan erstatte alle andre symboler med unntak av scatter. Automatens andre wildsymbol er kun aktivt under gratisspinn, så mer enn noe annet går hovedspillet ut på å krysse fingrene og håpe at man skal lande to eller flere scattersymboler.

Scattersymbolet er av den vakre Morgiana og alt du trenger er to slike symboler. Det vil gi deg tilgang på The Den Of Thieves, hvor fem krukker med skatter venter på deg. Du får plukke krukker helt til du plukker en med en tyv i og bonusspillet er over. Totalt er det fem nivåer i bonusspillet, og så snart du har plukket en krukke sendes du automatisk til neste nivå.

For hvert nivå er innholdet i krukkene som følger:

 • Nivå 1: Myntgevinst på opptil 10 x innsats
 • Nivå 2: Myntgevinst på opptil 10 x innsats, gratisspinn og tyv
 • Nivå 3: Myntgevinst på opptil 10 x innsats, gratisspinn og tyv
 • Nivå 4: Myntgevinst på opptil 100 x innsats, gratisspinn og tyv
 • Nivå 5: Gratisspinn og tyv
Se alle
Eksklusiv Bonus: 100 % opptil 3000 kr
225 freespins!
Opptil 5000 NOK
200 freespins

Gratisspinn med to x wilds

Når du plukker en krukke med gratisspinn, vil alle gevinster du har plukket så langt utbetales og du sendes videre til gratisspinnrunden, hvor du starter med åtte gratisspinn. Under gratisspinn er både Ali Baba Wild, Scatter og Thieves Wild aktive.

Du er garantert minst en Ali Baba Wild på hvert spinn og den bringer også med seg en multiplikator på x2. Dukker en eller flere Thieves wilds opp, vil det sikre deg et Re-Spin hvor Thieves wild vil flytte seg nærmere og nærmere Ali Baba. Etterhvert som symbolet flytter seg, vil det etterlate seg en langt rekke wilds og med litt flaks kan du ende opp med hjulene fylt til randen med wilds.

Gratisspinnrunden kan også utvides om du lander to scattersymboler. Hver gang du gjør så, vil det legges til to ekstra gratisspinn og det er ingen begrensninger på hvor mange ganger dette kan skje.

Prøv gratis hos Mobilautomaten.

100% opptil 20,000 kr
20 freespins
Play’n GO fortsetter å utvikle nye automater i et forrykende tempo med overraskende høy kvalitet. Fortunes of Ali Baba er nok et eksempel på at taktikken deres fungerer, men ikke forvent deg noe spesielt nytt og spennende. Grafikken er god, men litt kjedelig og selv om Ali Fortunes of Baba kan friste med en toppgevinst på nesten 10,000 x innsats, bonusspill og masse wilds, makter den ikke å engasjere oss i lengden. Enkel underholdning på alle typer enheter er hva Fortunes of Ali Baba tilbyr, og om det er det du søker er det bare å klikke på “spill nå”, så skal vi ta deg med til Casumo Casino hvor en herlig velkomstbonus på opptil 20,000 kr og 20 gratisspinn venter på deg.

Ida Moen Olsen

Les mer