header

Break Away

Vurdering
7/10
LeverandørMicrogaming
Spillinformasjon
  • Hjul5
  • Gevinstlinjer243
  • FreespinsJa
  • JackpotNei
  • RTP96.29%
  • Utgitt2012

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

8/10

Bonuser

8/10

Spillopplevelse

6/10

Break Away er en adrenalin-fylt spilleautomat fra gjengen i Microgaming, og her er det nok av spenning å se frem til! Vi befinner oss midt i en batalje av en ishockey-kamp, og her det det bare å takle knallhardt og knuse pucken i mål for å vinne store gevinster og sportslig ære!

I Break Away tar vi et dypdykk ned i den store spenningen og rushet vi finner i den jublende folkemassen under en ishockey-kamp, og lydbildet, og da spesielt bakgrunnsmusikken, er i alle fall intenst nok fra Microgamings side. Når det gjelder design og symboler er det ingen tvil om hvor vi befinner oss, og blant funksjoner finnes det mye moro for oss å ta tak i.

Man skal ikke rokke for mye med gamle vaner og derfor starter vi først med å se på automatens oppbygning. Her blir vi servert action over 5 hjul og 3 rader, samt funksjonen 243 Ways – noe som betyr at gevinstlinjene er fraværende. Vinnende kombinasjoner får man derfor ikke langs gevinstlinjer, mens ved å få like symboler på inntilliggende hjul – startende med hjulet helt til venstre. En grei funksjon som sørger for at man titt og ofte kan få 5 like symboler på rad.

Så var det på tide å se på noe langt morsommere, nemlig Break Aways funksjoner! Det første vi legger merke til er at Break Away har stablede wilds inkludert på hjul 3, 4 og 5, noe som betyr at det kan komme store blokker med wilds på disse hjulene. Faktisk kan hele hjulene bli dekket av symbolet, og da kan det for bli gode utbetalinger! Wildsymbolene fungerer som en joker, og kan dermed være en del av alle kombinasjoner bestående av ordinære symboler! Wildsymbolet er representert av Break Away-logoen.

Vi finner også en annen kul funksjon som heter Smashing Wild, og den sørger for at hockeyspillerne, helt tilfeldig, kommer skøytende inn foran hjulene og takler hverandre inn i hjul 2, 3 eller 4 og gjør hele hjulet til et wildsymbol – med garantert gevinst.

En av de funksjonene vi liker best og som kan gi store utbetalinger er Rolling Reels. Rollings Reels innebærer at man kan få flere etterfølgende gevinster på det samme spinnet, ettersom funksjonen sørger for at alle symboler som er en del av en vinnende kombinasjon eksploderer og gjør plass til nye symboler som faller på plass. Disse nye symbolene kan danne nye vinnende kombinasjoner, som igjen vil eksplodere etc. Slik kan det i teorien fortsette ganske lenge, og er man heldige med stablede wilds her kan det bli meget lukrativt! I gratisrundene vil i tillegg Rolling Reels gi stadig økende multiplikatorer på gevinstene, og faktisk helt opp til 10x! Rolling Reels aktiveres ikke etter Smashing Wild. Denne funksjonen er kjent fra mange andre spilleautomater og hos NetEnt bruker man begrepet Avalanche om den. Du finner Avalanches i Gonzo’s Quest og Elements: The Awakening.

Nevnte vi gratisrunder? Selvsagt har Break Away også gratisrunder! Få 3, 4 eller 5 scattere (symbolet av pucken) i en hvilken som helst posisjon på hjulene for å utløse 15, 20 eller 25 freespins! Som nevnt er Rolling Reels fungerende også i gratisrundene og kan sørge for at gevinstene blir multiplisert med helt opp til 10! Etter hver etterfølgende gevinst øker multiplikatoren slik: 1x, 2x, 3x, 4x, 5x og 10x.

Sett inn 200 kr spill med 1000 kr +100 freespins
Fordeler
  • Rolling Reels
  • To wildfunksjoner
  • Gratisrunder
Ulemper
  • Skorter litt på grafikken
Sett inn 200 kr spill med 1000 kr
100 freespins
Da er det kanskje på tide å prøve seg på en liten oppsummering, og da må vi rett og slett få lov til å si at vi er positivt overrasket over hva Microgaming har klart å fått til i spilleautomaten Break Away! Automaten er faktisk adrenalinfylt, som de selv påstår, og har en rekke gode funksjoner som sørger for solide utbetalinger! To forskjellige wildfunksjoner, Rolling Reels og gratisrunder gir oss massevis av underholdning og muligheter til å vinne store gevinster! Grafikken kunne nok vært bedre, og til dels lydbildet også, men det er ikke verre enn at det fungerer helt greit! Konklusjon: Vi liker den!

Trude Sørensen Berge

Les mer