1. Hjem
  2. Betalingsmetoder
  3. Neosurf
  4. Neosurf vouchers

Neosurf vouchers

Neosurf vouchers
Faktasjekket av Ida Moen Olsen
clockEstimert lesetid 4 minutterlesetid

Neosurf vouchers har blitt en populær betalingsmetode både i Norge og andre europeiske land de seneste årene. Betalingsløsningen finnes hos stadig flere nettbutikker og i bransjer slik som nettpoker og spillnettsteder, og det er ingen ting som tyder på at populariteten kommer til å falle.

Men vet du egentlig hva en voucher er og hvordan Neosurf vouchers fungerer? Før du begynner å ta i bruk denne betalingsmetoden kan det være greit å vite hvordan alt fungerer, så les videre så skal vi forklare deg alt du trenger å vite.

En voucher er et forhåndsbetalt kort eller kupong

Når vi snakker om Neosurf vouchers kan vi like gjerne si forhåndsbetalte kort eller forhåndsbetalte kuponger, for det er akkurat det det er. Vouchers er rett og slett det engelske uttrykket for denne betalingsløsningen, men ofte kan det kalles for vouchers også på norske nettsteder.

Uansett hva det kalles, er hovedkonseptet det samme: En voucher er en verdikupong som kan brukes for å foreta et kjøp hos et brukersted som godtar betalinger med Neosurf. Du kan dermed sammenligne det med et gavekort. Hvis du for eksempel kjøper et gavekort til en verdi av 1000 kr, kan du deretter bruke gavekortet til å handle for opptil 1000 kr på det eller de stedene der gavekortet godtas som betaling. Fordelen med Neosurf vouchers sammenlignet med tradisjonelle gavekort, er at Neosurf sine vouchers ikke er tilknyttet én bestemt nettbutikk, men finnes som betalingsløsning hos mange ulike aktører. Tradisjonelle gavekort er på sin side ofte kun tilgjengelige for bruk hos én bestemt nettbutikk.

Kjøp digitale vouchers leveres direkte til e-posten din

Neosurf vouchers selges hos tusenvis av ulike utsalgssteder over hele verden, men her i Norge kan de kun kjøpes via nettbutikker. På Neosurfs hjemmeside finnes det en liste over ulike nettbutikker som selger vouchers, men du finner også flere alternativer ved å søke etter nettbutikker med Neosurf på Google.

Når du kjøper en Neosurf voucher fra en nettbutikk, leveres voucheren i digitalt format. Med en gang du har foretatt kjøpet ditt sendes det en e-post som inneholder den forhåndsbetalte verdikupongen din. Hver Neosurf voucher har en unik PIN-kode som du må ha tilgjengelig når du skal foreta et kjøp med en Neosurf voucher.

Hvorfor bruke Neosurf vouchers?

Et spørsmål som kan dukke opp fra de som ikke har benytte seg av slike forhåndsbetalte løsninger tidligere, er hvorfor man skal bruke løsninger som for eksempel Neosurf vouchers. Den klare fordelen med Neosurf vouchers er at du ikke trenger å oppgi kortdetaljene dine, personopplysninger eller annen sensitiv informasjon når du skal foreta et kjøp på nett.

Når du er på en vanlig nettbutikk og handler med bankkort, må du alltid skrive inn kortinformasjonen din. Det er i og for seg ikke vanligvis et problem, men problemet kommer dersom uvedkomne – slik som kriminelle hackere – får tilgang til kortinformasjonen ved å hacke eller utnytte svakheter i nettbutikkens sikkerhetssystem. Hvis det skulle skje kan de få tilgang til både kortnummeret, utløpsdatoen og CVC-koden til kortet ditt. I verste fall kan dette ende opp med at kortet og bankkontoen tilknyttet kortet tømmes for penger uten at du er klar over det.

Det er selvsagt ikke dagligdags at noe slikt skjer, men fra tid til annen dukker det opp saker som dette i nyhetsbildet. Derfor velger flere og flere forbrukere heller å bruke en betalingsmetode som Neosurf vouchers når de skal foreta transaksjoner på nett. Dermed trenger du ikke å oppgi sensitive data som kan benyttes av kriminelle, og bankkontoen din er dermed utenfor de kriminelles rekkevidde.

Hvordan bruke Neosurf vouchers?

Det å bruke Neosurf vouchers til å foreta transaksjoner på nett er egentlig veldig enkelt. Først og fremst må du kjøpe en Neosurf voucher, noe du enkelt kan gjøre ved å gå til et av utsalgsstedene som er listet opp på Neosurfs hjemmeside. 

Deretter går du til et brukersted som godtar betalinger med Neosurf. Gå til kassen og velg Neosurf voucher som betalingsmetode. Du blir da bedt om å skrive inn PIN-koden til kortet ditt. Dette er en unik kode som står skrevet på verdikupongen du fikk tilsendt via e-post etter at du kjøpte din Neosurf voucher. Når du har fylt inn dette kan du fullføre betalingen, noe som skjer umiddelbart. Pengene trekkes da automatisk fra den forhåndsbetalte verdikupongen din.

Kjøp Neosurf vouchers med ønsket verdi og din lokale valuta

Ettersom Neosurf er tilgjengelig i mer enn 80 land på verdensbasis, finnes de forhåndsbetalte verdikupongene i mange ulike valutaer. En av valutaene som tilbys er norske kroner. Hvis du skal bruke Neosurf for å betale hos et nettsted der valutaen er norske kroner, må du passe på at du kjøper Neosurf vouchers med NOK som kortverdi. Ofte selges kortene med mange ulike valutaer hos de samme nettbutikkene, men det står alltid oppført hvilken valuta som gjelder for hvert Neosurf-produkt.

Voucherne finnes i ulike verdier. Du kan ikke bestemme selv hvilken verdi du vil ha på kortet ditt, men velge mellom verdier som typisk er på 100 kr, 250 kr, 500 kr eller 1000 kr. Den maksimale verdien per Neosurf voucher er 1500 kr. Dette er for å unngå at du mister for mye penger hvis du plutselig ender opp med å miste din verdikupong.

Kombiner gjenstående beløp fra ulike Neosurf vouchers

En kjekk funksjon med Neosurf vouchers er at du ikke nødvendigvis trenger å bruke hele verdibeløpet på en gang i samme transaksjon. Hvis du for eksempel kjøper en voucher for 1000 kr og deretter foretar en transaksjon på 700 kr, vil det stå igjen 300 kr på verdikupongen din. Dette kan brukes til å foreta en annen transaksjon på opptil 300 kr ved en senere anledning. Du kan også kombinere gjenstående beløper fra to vouchers. Hvis du for eksempel har en annen voucher der det står igjen 200 kr, kan du overføre dette til voucheren med 300 kr, slik at den deretter får en ny verdi på 500 kr. Alt dette kan enkelt gjøres via Neosurfs nettsider. Her kan du også sjekke saldoen for alle dine vouchers, hvis du har glemt hvor mye som står igjen.

Med over 10 års erfaring er Are Eirik virkelig en ekspert når det kommer til casinoverden. Hans hovedinteresse er innen teknologi og systemet bak kulissene skriver Are også omtaler og ...continue reading

Clock Icon 4 minutter lesetid
Faktasjekket av Ida Moen Olsen

Vi bruker informasjonskapsler for å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen som mulig på vår nettside. Om du fortsetter å bruke siden vil vi anta at det er greit for deg.