1. Hjem /
  2. Betalingsmetoder /
  3. Neosurf /
  4. Neosurf historie

Neosurf historie

neosurf-sin-historie
Faktasjekket av Trude Sørensen Berge
clockEstimert lesetid 3 minutterlesetid

Neosurf har seilet opp som et populært alternativ for nordmenn som ønsker å bruke en alternativ måte for å betale på nett. Denne kjekke betalingsløsningen lar deg som kjent bruke forhåndsbetalte kuponger for å gjennomføre kjøp på nett, slik at du for eksempel ikke trenger å oppgi kortnummer. Men vet du egentlig noe om Neosurfs historie, hvem som står bak produktet og hvordan løsningen oppstod? I denne artikkelen skal vi gjøre deg bedre kjent med Neosurfs bakgrunn og historie, så les videre.

En etablert betalingsløsning som nylig har tatt det norske markedet med storm

For mange nordmenn er Neosurf noe de først har blitt kjent med i løpet av de siste par årene, og det kan derfor være naturlig å tro at dette er en ny betalingsløsning. Dette er imidlertid ikke tilfellet, for Neosurf ble lansert helt tilbake i 2004. 

Det måtte imidlertid en endring til hos en av de konkurrende betalingsløsningene før Neosurf kom til det norske markedet og slo gjennom. I mange år var Paysafecard det åpenbare valget for norske forbrukere som ønsket å betale på nett med forhåndsbetalte kuponger. Da Paysafecards eier, Paysafe Group, i utgangen av 2020 bestemte seg for å trekke seg ut av det norske markedet, var det mange brukere som fortvilte. Dette førte til et åpenbart tomrom i markedet for forhåndsbetalte kort og kuponger som nordmenn kunne benytte seg av.

Løsningen ble nettopp Neosurf, som tilbyr en lignende tjeneste som det Paysafecard gjorde. Litt etter litt begynte flere og flere nettsteder målrettet mot norske forbrukere å tilby Neosurf som betalingsløsning, til stor glede for det norske markedet.

Siden den gang har Neosurf betaling aldri sett seg tilbake, og Neosurfs forhåndsbetalte kort og kuponger er nå det åpenbare valget for de som ønsker å foreta betalinger på denne måten.

Fransk selskap med finske betalingsløsninger

Det er selskapet NS Cards France SAS, med hovedkontor i Paris, som i 2004 etablerte betalingstjenesten Neosurf. Tjenesten er i dag godt etablert i mange land, og Neosurf kan blant annet brukes i Norge, Frankrike, Storbritannia, Spania, Tyskland, Polen, Portugal, Nederland, Italia, Romania, Hellas og Japan, i tillegg til en rekke afrikanske land. Neosurf er faktisk tilgjengelig i hele 82 land på tvers av hele verden, og tilgjengeligheten øker stadig.

Hver dag foretas det i snitt mellom 14 000 og 15 000 transaksjoner med Neosurfs forhåndsbetalte kort, noe som understreker hvor utbredt denne løsningen har blitt.

Selv om det er et fransk selskap som står bak Neosurf, er det imidlertid det finske selskapet Narvi Payments Oy Ab som leverer Neosurfs elektroniske penger og betalingsløsninger. Dette er et selskap som fokuserer på utvikling trygge, effektive og smarte betalingsløsninger på tvers av landegrenser innenfor EU og andre områder. Ettersom dette selskapet er lisensiert av Financial Supervisory Authority i Finland, kan du være trygg på at dette er en pålitelig leverandør av betalingstjenester. Dette tilsvarer nemlig Finanstilsynet her i Norge, og finske selskaper må også oppfylle strenge krav som kommer forbrukerne til gode.

Neosurf kommer til å dominere det norske markedet

Enn så lenge ser Neosurf-historien ut til å fortsette på suksessfullt vis. Per dags dato finnes det ingen tydelige konkurrenter i det norske markedet for forhåndsbetalte kort og kuponger, men hvis det skulle dukke opp noen har Neosurf fordelen av at de allerede er den etablerte og mer kjente aktøren.

Det finnes imidlertid ting som kan gjøre Neosurf enda mer utbredt og tilgjengelig i Norge. I mange av de andre landene der Neosurf tilbyr sine løsninger, kan forbrukere kjøpe de forhåndsbetalte kupongene både i kiosker, bensinstasjoner og dagligvarebutikker. På Neosurfs hjemmesider kan du enkelt se et kart som viser deg hvilke utsalgssteder som finnes i nærheten av der du bor. Problemet er bare at i Norge finnes det ingen fysiske utsalgssteder som selger Neosurf. Norske forbrukere må dermed benytte seg av en av nettsidene som selger Neosurfs kuponger.

Selv om det å kunne kjøpe de forhåndsbetalte kupongene på nett sikkert er å foretrekke for mange nordmenn, hadde det utvilsomt vært et godt tilskudd å ha muligheten til å kjøpe Neosurf på fysiske utsalgssteder også. Det er ikke kjent hvorfor Neosurf enda ikke kan kjøpes som fysiske kuponger i Norge, men dette er noe vi kan håpe at lanseres i fremtiden. Den tidligere dominerende aktøren i det norske markedet, Paysafecard, var tilgjengelig på et bredt utvalg av kiosker og bensinstasjoner over hele landet, noe som gjorde de svært tilgjengelig. Tiden vil vise om selskapet bak Neosurf også planlegger et lignende tilbud hos norske forhandlere. 

Are Eirik Nilsen

Are Eirik NilsenVerified

Med over 10 års erfaring er Are Eirik virkelig en ekspert når det kommer til casinoverden. Hans hovedinteresse er innen teknologi og systemet bak kulissene skriver Are også omtaler og ...Les mer

Mer omRight-pointing Arrow Icon
Clock Icon 3 minutter lesetid
checkCircle Faktasjekket av: Trude Sørensen Berge