MuchBetter historie

Muchbetter historie

Skrevet av

Ida Moen Olsen
Ida Moen Olsen
Faktasjekket av Are Eirik Nilsen
clockEstimert lesetid 3 minutterlesetid

MuchBetter har raskt steget frem som en populær betalingsløsning for nettbaserte transaksjoner, noe som er enkelt å forstå. Denne innovative løsningen er et populært alternativ for de som ønsker å bruke noe annet enn sin vanlige bank når de skal foreta siker transaksjoner på nett. MuchBetter har blitt en av raskest voksende betalingsløsningene, men hvordan skjedde det? Les videre så skal vi se nærmere på MuchBetter historie og hva som gjør denne betalingsløsningen så attraktiv.

Fra lansering i 2016 til rask suksess

Noen ganger kan det ta mange år før nye betalingsløsninger klarer å etablere seg på markedet, men det er ingen tvil om at det for MuchBetter har gått veldig raskt. Denne betalingsmetoden ble nemlig lansert i 2016, og har dermed på få år klart å danne seg en solid posisjon i bransjen for elektroniske betalinger på nett.

Det er selskapet Rtekk Holdings Limited som i dag eier betalingsløsningen MuchBetter, men tjenesten drives under det juridiske navnet MIR Limited. De spesialiserer seg på innovative fintech- og iGaming-løsninger, og det er ingen tvil om at de har funnet en nisje som passer for dem.

I dag har MuchBetter vokst til å ha flere kontoer på verdensbasis, og de har blant annet tilholdssted i Storbritannia, Isle og Man, Spania og Costa Rica. MuchBetters betalingsapp er i dag tilgjengelig på mer enn 17 språk i mer enn 180 land, noe som viser at dette har blitt en verdensomspennende betalingsløsning uansett hvor folk befinner seg.

Grunnleggerne av MuchBetter er østerrikeren Jens Bader og indiske Prasasnnaa Muralidharan, som begge har lang fartids med betalingsløsninger innen iGaming-bransjen.

Flere bransjepriser understreker MuchBetters suksess

De fleste bransjer har egne kåringer der det deles ut priser til de mest suksessfulle selskapene, og slik er det også i betalingsbransjen er Muchbetter hører til. Betalingsmetoden kan vise til en rekke gjeve bransjepriser, og det er ingen tvil om at troféskapet på MuchBetter-kontorene begynner å bli av den velfylte sorten.

MuchBetter har nemlig vunnet kåringer slik som:

 • Vinner av beste B2C-betalingsprogram under EP Emerging Payments Awards 2021
  • Hvert år avholder den britiske betalingsbransjen den prestisjefylte begivenheten EP Emerging Payments Awards på JW Marriott Grosvenor House i London, og i 2021 kunne MuchBetters representanter dra hjem med pokalen for årets beste B2C-betalingsprogram.
 • Vinner av innovasjon i betalingsløsninger under EGR Global B2B Awards 2020 og 2021
  • Innovasjon er en viktig aspekt for enhver betalingsløsning som ønsker å lykkes, og MuchBetter dro hjem som vinneren i denne kategorien under bransjekåringen EGR Global B2B Awards i både 2020 og 2021.
 • Vinner av beste mobile betalingsløsning under CNPawards 2021
  • CNPawards er en årlig bransjekåring som fremhever digitale betalingsløsninger, og i 2021 vant MuchBetter prisen for beste mobile betalingsløsningen.

Dette er bare noen av de mange prisene som MuchBetter har å vise til de seneste årene, og dette understreker hvor flinke MuchBetter har vært på å benytte seg av innovasjon i betalingsløsningene sine.

En digital betalingsapp for en enklere betalingshverdag

En av grunnene til at MuchBetter har blitt en populær og godt mottatt betalingsmetode blant forbrukere og brukersteder, er at innovasjon og brukervennlighet har hatt høyt fokus når MuchBetter ble utviklet.

Først og fremst kan du gjøre alt av handlinger inne på betalingsappen som enkelt kan installeres på smarttelefonen din, slik at du alltid har den tilgjengelig. Appen fungerer som en e-lommebok, altså en digital lommebok som lar deg oppbevare, sende og motta penger raskt, sikkert og enkelt. Det at du har muligheten til å bestille et fysisk Mastercard-kort gjør også at bruksområdene til MuchBetter kan bli mye mer omfattende, for eksempel fysiske steder slik som dagligvarebutikker.

Selv hvis mobilen din kommer på avveie kan du være trygg på at ingen får tilgang til pengene dine. Du kan nemlig aktivere biometrisk innlogging, slik at ingen kan komme inn på kontoen din uten deg selv. Dette øker sikkerheten sammenlignet med betalingsapper som benytter seg av PIN-koder. En PIN-kode kan alltid komme på avveie, mens et fingeravtrykk og berørings-ID er svært vanskelig for uvedkomne å gjøre noe med.

Alle transaksjonene med MuchBetter foregår i sanntid, slik at du aldri må vente til neste virkedag selv om du overfører penger på kvelden eller i helgen. Videre har MuchBetter åpnet for svært høye transaksjonsgrenser sammenlignet med andre tilbydere, samtidig som avgiftene holdes til et minimum.

Som om ikke det var nok samarbeider MuchBetter også med ulike brukersteder for å gi deg ekstra belønninger. Inne i appen finner du egne kampanjer du kan benytte deg av for å få enda bedre tilbud fra de samarbeidende nettstedene og direkte fra MuchBetter.

Lys fremtid i det norske markedet

Mye tyder på at MuchBetter har kommet for å bli i det norske betalingsmarkedet på nett. Mange brukersteder har allerede implementert MuchBetter slik at brukere kan benytte løsningen. Samtidig finnes det ikke mange aktuelle konkurrenter i dette segmentet som tilbyr tjenestene sine til norske forbrukere, så for MuchBetters historie i Norge har vi nok kun sett starten på det som etter alle solemerker fortsatt kommer til å være en suksess som betalingsmetode i fremtiden.

Les mer om:

 • Vår erfaring med Muchbetter betaling
 • Muchbetter kontaktløse betalingsenheter
 • Få eget muchbetter mastercard
Ida Moen Olsen

Ida Moen OlsenVerified

Ida har virkelig et øye for detaljer og er en ekspert på hva som skiller et godt nettcasino og et som ikke er fult så godt. Ettersom Ida også har ...Les mer

Mer om
3 minutter lesetid
checkCircle Faktasjekket av: Are Eirik Nilsen