1. Hjem
  2. Betalingsmetoder
  3. Astropay
  4. Astropay historie

Astropay historie

Astropay historie
Faktasjekket av Ida Moen Olsen
clockEstimert lesetid 3 minutterlesetid

Astropay er blitt en utbredt betalingsmetode blant norske forbrukere som ønsker å foreta trygge og raske betalinger med en digital lommebok på nett. Flere og flere nettsteder lar kunder foreta betalinger med Astropay, og med Astropays mange gode betalingsløsninger er det enkelt å skjønne hvorfor mange nordmenn velger å bruke Astropay. Men hva vet du egentlig om firmaet og hvordan Astropay oppstod?

I denne artikkelen skal vi se på alt du trenger å vite om Astropay-historien fra selskapets lansering og frem til i dag, samt hvor veien videre kan gå for denne fremadstormende betalingsløsningen.

Et britisk selskap med fokus på Latin-Amerika

Astropay ble etablert i 2009 i England, med hovedkontor i London. Selskapet ble imidlertid lansert for å tilby betalingsløsninger i Latin-Amerika, der Astropay så det var et stort behov for digitale betalingsløsninger i land der mange ikke har vanlige bankkort slik som er standard her i Norge. Videre ønsket Astropay å tilby løsninger som gjør at spillere kan unngå avviste transaksjoner på nett, lokale skatter, svindel og kredittvurderinger for å få innvilget kort. 

Selskapets første produkt var Astropay Card, et forhåndsbetalt kort som kan fylles opp med penger og deretter brukes for å handle på nett. Brukervennlighet og enkel registrering har alltid vært en sentral del av fokuset hos Astropay, og med mobilappen som enkelt kan lastes ned på Google Play og Apple Store og deretter installeres på smarttelefoner, har de utvilsomt lykkes med det. Registreringen er også raskt unnagjort, og selvsagt gratis

En av grunnene til at Astropay raskt slo an i mange land i Latin-Amerika, er at de tilbød løsninger for transaksjoner i mange ulike lokale valutaer. På den måten kan forbrukere unngå kjipe valutakonverteringsgebyrer når de bruker Astropay på nett.

Astropay i Europa

Astropay-historien stopper ikke i Latin-Amerika, for i dag har selskapet utvidet tjenestene sine og Astropay kan brukes i flere land i både Europa, Asia og Afrika. Norge er ett av landene som har dratt nytte av Astropays inntog i Europa, og i løpet av de siste par årene har Astropay blitt en veletablert betalingsmetode som benyttes av mange nordmenn.

Med mer enn 300 ansatte fordelt på 16 land er det ingen tvil om at Astropay er en betalingsløsning med god vekst og flotte fremtidsutsikter. Det er også lett å se at selskapet fortsetter å fokusere på å bli enda mer bemerket i markedet. I 2021 inngikk Astropay et samarbeid med den engelske fotballklubben Wolverhampton Wanderers – gjerne kjent som med kallenavnet Wolves – som innebærer at Astropays logo ble å se kampdrakten til Premier League-laget. I juni 2022 fornyet de to partene samarbeidet slik at Astropay-logoen også bli å se på reklameskjermene rundt banen på Wolves hjemmebane Molineux.

Ettersom Astropay er en betalingsløsning som er integrert hos mange spillnettsteder på nett, blant annet sider der du kan tippe på fotball, er det enkelt å skjønne hvorfor de har valgt å inngå et samarbeid med en Premier League-klubb slik som Wolves. Det kommer til å gjøre betalingsløsningen til et enda mer kjent navn blant potensielle TV-tittere over hele verden, og blant fotballfans finnes det nok mange potensielle kunder for Astropays tjenester.

Tallens tale

Siden oppstarten i 2009 har Astropay opplevd en enorm suksess og år etter år har selskapet fortsatt veksten. I dag brukes Astropays tjenester av mer enn 6 millioner brukere på tvers av mer enn 150 land. Mer enn 1000 forhandlere har implementert Astropay som en betalingsløsning, og stadig kommer det nye forhandlere med Astropay – også her i Norge. En av årsakene til at Astropay gjør det så godt i så mange land på tvers av hele verden, er at det finnes mer enn 200 tilgjengelige betalingsmetoder som brukere kan benytte for å sette inn penger på den digitale Astropay-lommeboken sin. Betalingsmetodene er nøye valgt ut slik at brukere fra hvert land kan velge lokale betalingsløsninger som fungerer for dem.

Et godt valg for norske brukere

For norske brukere er Astropay utvilsomt et godt valg for de som ser etter en digital betalingsløsning. Astropay-historien fra oppstart og til den dag i dag viser at dette er et ambisiøst selskap som vet hvordan de kan drive suksessfullt, takket være sikre og velfungerende løsninger. Det er godt nytt for alle nordmenn som ser etter en trygg og pålitelig betalingsløsning som ikke hviler på laurbærene. 

Med over 10 års erfaring er Are Eirik virkelig en ekspert når det kommer til casinoverden. Hans hovedinteresse er innen teknologi og systemet bak kulissene skriver Are også omtaler og ...continue reading

Clock Icon 3 minutter lesetid
Faktasjekket av Ida Moen Olsen

Vi bruker informasjonskapsler for å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen som mulig på vår nettside. Om du fortsetter å bruke siden vil vi anta at det er greit for deg.