1. Hjem /
 2. Spilleautomater med bonus kjøp

Spilleautomater med bonus kjøp

Spilleautomater med bonuskjøp
Faktasjekket av Are Eirik Nilsen
clockEstimert lesetid 17 minutterlesetid

Alle som har brukt en del tid på spilleautomater vet hvor frustrerende det kan føles å vente på et bonusspill som aldri kommer. Du får ett og to bonussymboler, men ikke det siste som må til for å trigge funksjonen. Selv om det føles frustrerende byr ofte bonusspillene på så mye underholdning at man ikke har lyst å gi opp håpet. For alle dere finnes det nå en løsning; velge spilleautomater som lar deg kjøpe bonusfunksjonen tvert! 

Muligheten for å kjøpe bonusfunksjonen begynte å dukke opp på spilleautomater for et par år siden, og har nå blitt relativt utbredt. På denne siden kan du bli bedre kjent med hvordan bonuskjøp fungerer, finne populære automater som kommer med funksjonen, finne ut hva som er bra og ikke fult så bra med dette, få nyttige tips og masse annet. 

Hva er spilleautomater med bonus kjøp?

Spilleautomater som kommer med bonuskjøp innebærer at du betaler en avgift og vil umiddelbart trigge bonusspillet på den aktuelle automaten. Forskjellen ligger altså i hovedsak at du får «instant» tilgang, i stedet for å måtte vente på å få tilstrekkelig med bonussymboler eller oppfylle andre krav. Hvorvidt det vil være verdt det vet du ikke før du har prøvd. Oppsiden kan være stor, men også nedsiden. Det er nemlig ikke uvanlig at du må betale flere hundre kroner i innsats for å trigge bonusfunksjonen, uten at det gir noen garanti for at du kommer til å vinne. 

Bonus buy funksjonen som er vanlig å se på nyere spilleautomater er på mange måter et resultat av spillselskapene sitt evinnelige fokus på innovasjon. Free spins, wilds, scattere og bonusspill er alle et resultat av dette, og nå også muligheten for å kjøpe bonusspillene. Det sies at Big Time Gaming var først ute på markedet med denne muligheten når de introduserte deres berømte «feature drop» funksjon i 2017. Siden den gang har mange andre produsenter fulgt etter og gjør at det i dag er hundrevis av spill med funksjonen å velge mellom. 

Nedenfor ser du noen av de mest populære spilleautomater med bonus og en bonus buy-funksjoner:

Extra Chili Megaways  – Big Time Gaming 

Money Train  – Relax Gaming

Dead or Alive 2 – NetEnt

300 Shields Extreme – Nextgen Gaming

Snake Arena – Relax Gaming

Money Train 2 – Relax Gaming

White Rabbit Megaways – Big Time Gaming

Rick og Morty Megaways – Blueprint Gaming

Genie Jackpots Megaways  – Blueprint Gaming

Iron Bank – Relax Gaming

Populære spilleautomater med bonuskjøp funksjon

Nå som du kjenner bakgrunnen for hva bonuskjøp egentlig dreier seg om og hvordan funksjonen ble til, er det tid for å se nærmere på noen av favorittene som kommer med denne muligheten. Her er redaksjonens topp 10 favoritter, alle automater elsket av spillere og perfekte eksempler på hvordan bonuskjøp funksjonen fungerer. 

White Rabbit Megaways

White Rabitt er utviklet av spillstudioet Big Time Gaming, studioet som sies å ha vært det første på markedet med bonuskjøp funksjon. I denne automaten som baserer seg på CS Lewis sitt eventyr om Alice i Eventyrland har de inkludert deres patenterte feature drops, som gjør det mulig å kjøpe deg innpass til bonusspillet. Det finnes flere muligheter å gjøre dette på. Du kan enten betale 100x innsatsen din for å trigge bonusspillet umiddelbart, eller du kan vente til du har samlet såkalte «Feature Drop» symboler som i løpet av spillet vil senke kostnaden for å kjøpe bonusspillet fra 0.2x til 2x hver gang et slikt symbol dukker opp. Venter du lenge nok kan det altså bli vesentlig billigere. 

Money Train

Money Train tar deg med tilbake til den gamle ville vesten, hvor et klassisk togrøveri finner sted. Denne underholdende videoautomaten fra Relax Gaming er spekket med funksjoner og hvor ett av de store høydepunktene er bonusspillet. Om ikke DET store høydepunktet. Bare her alene finnes det 7 ulike funksjoner som gjør at Money Train kan ta mange tvister og vendinger. Prisen for å kjøpe bonusspillet er på 80x innsatsen du spiller med. 

Extra Chilli

Big Time Gaming elsker å lage spektakulære bonusspill, og Extra Chilli Megaways som er en oppgradert versjon av en førsteutgivelse tar bonusspillet til nye høyder. Morsomme wildsymboler, slik som et eget fyrverkerisymbol gjør at automaten kan eksplodere i all slags action og underholdning. Det er to måter å vinne bonusspillet på. Du kan enten samle scattere til å forme ordet H.O.T, eller du kan kjøpe det til prisen av 50x. Som i andre Big Time Gaming med feature drop funksjon er det også mulig å samle egne symboler gjennom spillet som gjør at prisen for å kjøpe bonusspillet reduseres. 

Sweet Bonanza

Sweet Bonanza er en av våre store favoritter. Hvis du har spilt Candy Crush på mobilen så har du en liten anelse om hva som venter deg. Det er det megapopulære spillstudioet Pragmatic Play som står bak automaten som er ett av deres største mesterverk. Det unike oppsettet som består av 6 hjul og 5 rader oser av gevinstmuligheter i en skikkelig sukkersøt opplevelse. Apropos å oppleve, så er det akkurat det bonusspillet bare må gjøres. Hvis du ikke vinner det i det åpne spillet, som i snitt visstnok skal skje på hvert 250 spinn, så kan du betalte for det til en pris av 100x innsatsen din. 

Medusa Megaways

Sagnomsuste Medusa som er hentet fra gresk mytologi har blitt gjenfortalt i en rekke spilleautomater. SG Digital sin versjon byr på ett av de mer spektakulære bonusspillene som er der ute. Hva sier du til en ubegrenset multiplikator eller et ekstrahjul med en egen «snake strike» som bringer slangene på siden av automaten til live? Dette og mer venter i et bonusspill som du kan vinne tilfeldig, om du har tålmodighet til å vente. Eller hvis ikke, betale prisen på 100x innsatsen din. 

Dead or Alive 2

NetEnt opplevde stor suksess med den cowboy inspirerte førsteutgivelsen av Dead or Alive. I oppfølgeren har ikke bare grafikken fått et mer moderne og oppgradert «look», de har også forbedret gevinstmulighetene og gjort bonusspillet enda bedre. Til en pris av 66x innsatsen din kan dette kjøpes og trigges umiddelbart, med scattere både på det første, andre og tredje hjulet og med mulighet for å få dem på de to siste også. Gjør deg klar til heftig action og pistoldueller. 

Ramses’ Revenge

Relax Gaming står bak den egyptisk inspirerte videoautomaten Ramses’ Revenge. Oppsettet med 6 hjul og 4 rader byr på 4096 måter å vinne på, og med underholdende funksjoner som sandstormen som trigges tilfeldig. Høydepunktet i spillet er free spins modusen hvor mumier stiger ut av gravkistene sine og sørge for lengre gevinstrekker. Til en pris av 80x innsatsen din kan du kjøpe deg bonusspillet som sørger for at to scattere vil være garantert å dukke opp på det neste spinnet ditt, og dermed trigge funksjonen. 

Money Train 2

Likte du førsteutgaven av Money Train, som er en av våre store favoritter, så kommer du garantert også til å like oppfølgeren. Den store suksessen til skaperen Relax Gaming resulterte i en oppfølger som om mulig er enda mer underholdende. I tillegg til at designet har blitt bedre har de også pusset litt på storyen. Men det meste ligger i bonusspillet. Du husker kanskje at Money Train originalen hadde 7 funksjoner. Vel, oppfølgeren kommer med hele 11! For 100x innsatsen din får du umiddelbar tilgang til den såkalte «Money Cart» bonusrunden. 

Genie Jackpots Megaways

Historien om ånden i lampen fra 1001 natt har blitt gjenfortalt i en rekke spilleautomater. I Blueprint Gaming sin versjon som er en av de nyeste, er det flere likhetstrekk med ånden (Will Smith) i Aladdin filmen fra 2019. Spesielt når de utvidede wildsymbolene dukker opp og fyller hele hjul med ånden i lampen. Automaten inkluderer også et eget bonusspill som kan gi deg alt fra en ubegrenset multiplikator til wilds som blir fastlåst under alle free spins. Til en pris på 100x innsatsen får du umiddelbar tilgang til dette. 

300 Shields Extreme

Hvis du har sett filmen «300» om de persiske krigerne, så vil du dra kjennskap til litt av den samme historien i 300 Shields Extreme som er produsert av SG Digital. Automaten kom ut allerede i 2014, men i Extreme utgaven har den fått et litt oppgradert «look» og også åpnet for bonuskjøp mulighet. I det åpne spillet kreves det tre scattere for å vinne dette, og som umiddelbart gir deg 5 free spins hvor alle wilds gir dobbel gevinst. Men om du betaler 60x innsatsen din så trigges dette med det samme. 

Hvordan fungerer bonus buy spilleautomater?

Bonuskjøp funksjonen som dukker opp i stadig flere spilleautomater byr på en tilleggsdimensjon for deg som vil ha «instant» tilgang til de underholdende bonusspillene. Se på det som en snarvei for å komme deg raskere til bonusspillet. Disse automatene fungerer akkurat som andre spilleautomater, hvor egentlig den eneste forskjellen er at man kan kjøpe seg bonusspillet. Faktum er at mange eksitererende spilleautomater har blitt fornyet kun for å åpne opp for denne muligheten. 

Som du selv kunne lese når vi gikk gjennom noen av de mest populære bonuskjøp spillene er det relativt store variasjoner i hvor mye bonuskjøpet kommer til å koste deg. Felles for alle spillene er at man betaler en avgift basert på innsatsen, med en faktor som stort sett ligger mellom 50x – 100x. Det vil si at om du spiller med en innsats på 1 krone koster bonuskjøpet deg mellom 50 kr og 100 kr. Spiller du med 10 kroner i innsats er kostnaden mellom 500 kr og 1000 kr. 

Fordelen med bonuskjøp er at det potensielt kan spare deg for en god del frustrasjon. Når mange spilleautomater gjerne lar deg gå både 200 og 300 spinn før bonusspillene trigges, så kan det føles lenge å vente på. Er du villig til å betale prisen slipper du å la deg ergre over dette. Men det kommer med risikoen for at investeringen ikke svarer seg. Det er nemlig ingen garanti for at du vinner pengene dine tilbake, eller at du vinner i det hele tatt. 

Sjekk ut disse spilleautomatene med bonuskjøp

Automat

RTP 

Pris for bonuskjøp

Money Train 2 (Relax Gaming)

96,40 %

100x

Dead or Alive 2 (NetEnt)

96,80 %

66x

San Quentin xWays (Nolimit City)

96,03 %

100x – 2000x

Fruit Party 2 (Pragmatic Play)

96,53 %

100x

Fire in the Hole xBomb (Nolimit City)

96,06 %

60x – 500x

Starburst XXXtreme (NetEnt)

95,29 %

60x

Hop'N'Pop (Hacksaw Gaming)

96,20 %

100x – 400x

Top Dawgs (Relax Gaming)

96,10 %

90x

Fat Santa (Push Gaming)

96,45 %

80x

Punk Rocker (Nolimit City)

96,64 %

80x – 243x

Zoombie aPOPalypse (Avatar UX)

96,00 %

100x – 500x

Super Fruit Smash (Slotmill)

96,08 %

5x – 450x

Dead Riders Trail (Relax Gaming)

96,20 %

50x – 250x

Mad Cards (Push Gaming)

96,39 % - 88,49 %

116x – 624x

Tropical Tiki (Pragmatic Play)

96,43 % - 94,40 %

100x

Book of Fusion (SG Digital)

95,97 % - 89,99 %

70x

Slugger Time (Quickspin)

96,18 %

75x

Wild Moon Saloon (Stakelogic)

95,80 %

80x

Coba (ELK Studios)

95,00 %

2x – 500x

Space Wars 2 PowerPoints (NetEnt)

96,05 %

75x – 250x

Hva er fordelene og ulempene med bonuskjøp spilleautomater?

Muligheten for bonuskjøp har blitt en svært populær funksjon, men selv om det kan oppleves som en spennende mulighet er det også viktig å være oppmerksom på mulige ulemper. Her er vår oppsummering over de viktigste fordelene og ulempene.

Check IconPros
 • Like IconRaskere tilgang til bonusfunksjonen
 • Like IconØkt sjanse for å vinne større gevinster Me
 • Like IconMer kontroll over spillet
 • Like IconSpenning og underholdning
Close IconCons
 • DisLike IconHøy kostnad
 • DisLike IconRTP blir redusert
 • DisLike IconIngen garanti for å vinne
 • DisLike IconKan føre til negativ spilladferd

Kontroverser knyttet til bonuskjøp i spilleautomater

På relativt kort tid har bonuskjøp i spilleautomater blitt en stor suksess for spillprodusentene, som en etter en har kastet seg på funksjonen og integrert dem i både nye spill så vel som i gamle favoritter. Men selv om det har slått stort an blant spillerne så har det ikke vært helt uten kontroverser. 

Den største kritikken mot bonuskjøp spilleautomater har handlet om problemspilling. For sårbare spillere, såkalte problemspillere, kan dette være en fristelse som kan være vanskelig å kontrollere. Bransjen har vært gjennom en tid hvor spillprodusentene har dradd ned nivåene for maksinnsatser, nettopp for å beskytte de mer utsatte spillerne. Når bonuskjøpet dukker opp som en ny mulighet som kan sende innsatsene til helt nye nivåer, mener kritikerne at ting kommer ut av kontroll og kan føre til at flere havner i et økonomisk uføre. 

Siden bonuskjøp muligheten setter press på muligheten for ansvarlig spill, har en rekke lisensmyndigheter innført strenge regler for hvordan funksjonen fungerer i ulike markeder. I Storbritannia ble det først et forbud mot bonuskjøp i 2019, hvor alle spillprodusenter måtte rette seg etter dette, før man senere innførte et tak for hvor mye dette kunne koste. En lignende modell har blitt praktisert i en rekke andre markeder, mens noen også har valgt å innføre et totalforbud. 

I en tid hvor casinobransjen har vært gjennom en sterk regulering, er det lett å forstå at mange stiller seg kritiske til bonuskjøp. Men som for pengespill generelt sett så handler alt om hvordan spillerne velger å opptre for å spille ansvarlig. I de mest kontrollerte former, hvor man spiller med lavere innsatser som ikke trenger å sende kostnaden for bonuskjøp til astronomiske høyder, kan dette fungere fint. Også som for pengespill ellers så handler det om å ha det moro og ikke spille for mer enn man har råd til å tape. I et slikt scenario kan bonuskjøp være en funksjon du kan ha det mye moro med.

Dette må du tenke på før du spiller på automater med bonuskjøp

Bonuskjøp er utvilsomt en enkel måte å komme seg raskt til de ekstremt underholdende bonusspillene på automatene. Men som du har sett er det også viktig å gjøre dette på en ryddig og kontrollert måte, slik at du sikrer at dette er noe som forblir lystbetont og morsomt. For det første må du være sikker på at du har et budsjett som kan håndtere innsatsen det kreves for å trigge bonusspillet. Når denne stort sett ligger et sted mellom 50x til 100x av innsatsen du spiller med så sier det seg selv at det vil gjøre et stort innhogg i budsjettet ditt. Har du allerede satt penger til side for å kunne håndtere dette, så er det bra. Hvis ikke, så skal du la være. 

For det andre er det også viktig at du husker på at bonuskjøpet ikke gir deg noen garanti for at du kommer til å vinne. Det føles kanskje åpenbart at alle bonusspill gjør at du tar med deg massevis av gevinster, men det trenger ikke nødvendigvis å være tilfellet. Jovisst kan det bety noen heftige gevinster, men det kan også bety at du ikke vinner noe som helst. Du skal derfor alltid huske på at bonuskjøpet kommer med en betydelig risiko, og at du ikke skal ha noen forventing om at du kommer til å vinne. Taper du, skal du ikke falle for fristelsen til å prøve å vinne tilbake pengene du akkurat har tapt. Vinner du, skal du fortsette å spille på en kontrollert og ansvarlig måte. 

Når du skal velge ut en automat du vil kjøpe bonusfunksjonen på så skal du ikke kaste deg ut i dette ukritisk. Det er fremfor alt viktig at du har kjennskap til spillet. Ikke bare om hvordan bonusfunksjonen fungerer, men spillet som sådan. Prøver du den første gang så skal du ikke kaste deg løs på bonusfunksjonen med det samme. Bli kjent med automaten og hvordan den fungerer, finn ut at det er en automat du liker og at den har et bonusspill du synes virker interessant. Den beste måten å finne ut av disse tingene på er å spille den gratis, en mulighet de aller fleste casino vil gi deg. Når du vet det som er verdt å vite om automaten sikrer du i hvert fall én ting; selv om du ikke vinner penger har du i det minste det morsomt i forsøket. 

Slik kommer du i gang med bonuskjøp spilleautomater på nettet

Begynner du å føle deg klar til å kaste deg ut i det store utvalget av spilleautomater med bonuskjøp mulighet? Hvis du har lest denne guiden mener i hvert fall vi at du er klar for det neste steget, og her er en enkel oppskrift for hvordan du kommer i gang allerede i dag:

 1. Start med å velge et casino som tilbyr et spennende utvalg av automater med bonuskjøp. Topplisten vår er det glimrende utgangspunktet for dette.
 2. Sjekk også om casinoet du velger har bonusordninger. Kanskje er det ekstra penger å hente her som kommer godt til nytte når du skal utforske bonuskjøp. 
 3. Gå til casino lobbyen og se om det finnes en egen knapp for bonuskjøp spill. Det vil gjøre det mye lettere å finne egnede automater enn om du må starte fra scratch. Du finner flere gode anbefalinger til bonuskjøp automater lenger oppe på siden, og tilbyr vi en anmeldelse av spillet anbefaler vi deg å lese denne først. 
 4. Åpne spillet du vil prøve lykken på og se etter bonuskjøp knappen. Som regel er denne godt synlig på automaten under navn som «bonus buy» eller «feature drop». Finner du den ikke kan også utbetalingstabellen være et godt sted å starte. 
 5. Betalt innsatsen det koster for å trigge bonusspillet umiddelbart. Kos deg med bonusspillet som forhåpentligvis resulterer i noen fine gevinster. Tips: Siden kostnaden for bonusspillet i stor grad avhenger av innsatsen du spiller med anbefaler vi at du passer på at dette er på et nivå som passer med budsjettet ditt.

Flere tips for deg som vil spille på bonuskjøp automater

Når du nå går i gang med bonuskjøp er det flere ting som er viktig at du har i tankene. Det første, som vi har vært inne på noen ganger allerede, er at du spiller for et beløp som passer med lommeboken din. Vi kaller det for budsjettet, beløpet som du bestemmer deg for å bruke. Dette skal være et beløp som du har råd til å tape, og som ikke går på bekostning av at du kan tjene til livets opphold. Det vil si at du ikke inkluderer det du skal bruke på husleie, mat eller betale regninger i budsjettet. Beløpet du setter som budsjett skal du styre med jernhånd og ikke bruke et øre mer. 

Størrelsen på budsjettet er en viktig faktor for en god opplevelse med pengespill og bonuskjøp, men hvordan du bruker budsjettet er også viktig. Siden det finnes et hundretalls spill der ute som byr på muligheten for bonuskjøp så skal det ikke være tilfeldig hvor du velger å bruke pengene dine. Selv om det kanskje ikke øker vinnersjansene dine i bonusspillet ved å velge bevisst, så vil du utvilsomt ha det mye morsommere når du velger å bruke pengene på en automat du som du liker. 

En del av å finne ut hvilke automater du liker er å investere litt tid til å teste ut ulike spill (se etter demospill), og at du leser deg litt opp på dem gjennom anmeldelser slik som du finner her hos Norske Spilleautomater. Spesielt bonusfunksjonen må du sette deg godt inn i, også fordi du skal være sikker på at du tar de rette valgene når muligheten byr seg i disse spillene som ofte har mange funksjoner og mange veier mot mål. Forstår du bonusfunksjonen så øker i det minste sannsynligheten for at du får en god opplevelse. 

Så er det også sånn at en av de viktigste faktorene for å lykkes med pengespill er å gi seg mens leken er god. Det er utrolig lett å tenke at uflaks er nødt til å snu og derfor fortsette å spille når man burde gitt seg. Det er skummelt når tankene om at du må vinne i neste runde kommer snikende. Dessuten, spill i frustrasjon er aldri en god strategi i pengespill og kan føre til at tapene dine mangedobler seg på kort tid. Da er det bedre å ta en timeout. Eller hvis budsjettet er nådd, så er det bare å gi seg og fortsette først når du har opparbeidet deg et nytt budsjett til å spille med. 

Populære spillstudio med bonuskjøp spilleautomater

Big Time Gaming

Big Time Gaming stod bak den første spilleautomaten med bonuskjøp i 2017, når de bragte liv til sin «feature drop» funksjon. Siden den gang har de ikke snudd seg tilbake og har utvidet porteføljen med det som er en funksjon som har blitt en basisvare for de fleste spillprodusenter. I Big Time Gaming sin portefølje er det en rekke «feature drop» automater å velge mellom, og med Book of Gods, Extra Chilli Megaways og White Rabbit Megaways som tre av deres største hits. 

Relax Gaming

Om navnet skulle indikere at dette spillselskapet hviler på laurbærene og nyter late dager, så er tilfellet noe helt annet. Med en stor portefølje av kvalitetsspill er dette muligens spillskaperen som har gått mest om bord i bonus buy verdenen. De har nå et tyvetalls spill med funksjonen, inkludert alt fra Book of Power til Money Train 3, Net Gains og The Great Pigsby Megapays. Bare for å nevne noen av verkene deres. 

Pragmatic Play

En annen spillskaper som satser hardt på bonuskjøp er Pragmatic Play. Dette spillstudioet tok bransjen med storm for noen få år siden når de relanserte hele satsingen sin og har også blitt en stor hit på det norske markedet. Porteføljen deres av topp spilleautomater vokser i raskt tempo og for deg som liker spill med bonuskjøp er spesielt Big Bass Splash, Sugar Rush, Gates of Olympus og Fruit Party 2 verdt å sjekke ut.  

Push Gaming

Push Gaming levde i flere år på den enorme suksessen med spilleautomaten Jammin’ Jars, men har også klart å begynne å skape seg et navn for flere andre ting. Dette er et studio med en helt unik evne til å lage spilleautomater med et fengende tema, kombinert med topp funksjoner. Det er en «killing combo»! Porteføljen med bonuskjøp automater vokser raskt og inkluderer nå en håndfull titler. I tillegg til nevnte Jammin’ Jars har de også spill som Mad Cars og Big Bamboo som favoritter. 

ELK Studios

Når vi snakker om spill med bonuskjøp funksjon er det vanskelig å se bort fra ELK. Etter at Big Time Gaming var de faktisk blant de første til å introdusere en slik funksjon i spillene deres. ELK er kjent for å lage spill med rå grafikk og et spennende spillopplegg, og bonusspillene deres er virkelig verdt å oppleve. Deres desidert største suksesser er alle spillene i Nitropolis serien, hvor hele triologien nå kommer med bonuskjøp. Andre «must see» slots inkluderer Taco Brothers Derailed og Wild Toro 2. 

Nettcasino med bonuskjøp spilleautomater

Ice Casino

Ice Casino gjør det svært enkelt for deg å finne frem til bonuskjøp spillene deres. Det finnes nemlig en egen side fra lobbyen som viser vei til alle favorittene. Blant over 3500 spill er over 200 av dem med bonuskjøp og det inkluderer spill fra en rekke ulike spillprodusenter, deriblant både NetEnt, Pragmatic Play og Habanero. 

Highroller Casino

Tuftet på spillere som liker å satse litt friskere innsatser, er også muligheten for bonuskjøp den perfekte komboen. Du finner hele utvalget deres av bonuskjøp spill fra lobbyen under «bonus buy» oversikten. Vi snakker godt over 100 spilleautomater med alt fra Starburst XXXtreme til Dead or Alive II. 

Casino Days

Se opp for «feature buy» knappen fra lobby menyen til Casino Days, som viser vei til et stort utvalg av spill med bonuskjøp. Dette er et casino perfekt for deg som liker valgmuligheter når du kan velge fra en katalog på over 4000 titler. Mange av disse kommer altså med bonuskjøp fra populære studio som Relax, Push Gaming og Fortune Factory. 

Leo Vegas

Tallet er 426. Det representerer antallet spill med bonuskjøp du finner hos Leo Vegas akkurat nå. Casinoet som har vært en norsk favoritt i mange år har virkelig trykket til seg den populære funksjonen med enorme muligheter for alle som vil komme å prøve. Like bra på desktop som mobil finner du populære automater med bonuskjøp som Money Train 2, Iron Bank og Pirots på menyen. 

Casino Friday

Casino Friday spiller kanskje på den gode fredagsfølelsen, men automater med bonuskjøp kan du prøve lykken på hele uken. Ved å gå inn på spilleautomater fra lobbyen finner du en egen spillsamling for bonus buy automater, og her er det plenty å velge fra. Flere hundre for å være litt mer nøyaktig. Se blant annet opp for spillene Deadwood xNudge eller Big Buffalo Megaways hvis du er i modus til å teste ut noe nytt og spennende. 

Fremtiden for bonuskjøp spilleautomater

Bonuskjøp funksjon i spilleautomater har vært en enorm suksess siden den begynte å dukke opp for mer enn 5 år siden. Like naturlig som at skaperne av videoautomater i dag gjør dem tilgjengelig for spill på mobilen, virker det å ha blitt at de også inkluderer muligheten for å kjøpe bonusfunksjonen. Bonusspill har nemlig blitt en vesentlig del av innholdet, som spillerne nå nærmest forventer å finne. 

På grunn av den store populariteten til bonusspill og kjøpsmuligheten tyder det aller meste på at fokuset kommer til å være stort på dette også i fremtiden. Men i det funksjonen blir noe alle satser på, kommer også aktørene i bransjen til å lete etter måter å skille seg ut på. Det kan fort resultere i nye måter å gjøre ting på. Slik kan man for eksempel se for seg muligheten til å kunne kjøpe en enkeltfunksjon, i stedet for hele bonusspillet. Eller at man kan betale for en økt sjanse for at bonusspillet trigges. Den som spiller vil få se!

Samtidig som interessen for bonuskjøp funksjonen er stor og aktørene i bransjen satser offensivt, er det også faktorer som gjør at fremtiden kan virke litt usikker. Det mest sentrale temaet er ansvarlig spilling hvor bonuskjøp funksjonene på flere måter kommer i konflikt med dette. Vi har allerede sett at flere lisensierte markeder forbyr spill med bonuskjøp, og det vil nok komme krav til en strengere regulering. 

Vi i Norske Spilleautomater tror at bonuskjøp muligheten også kommer til å være der fremover. Selv om en strengere regulering kan bli tvunget gjennom, tror vi ikke at det vil bety slutten for bonuskjøp. Det er heller grunn til å tro på at bransjen vil omstille seg og tilpasse seg, slik de har gjort på andre områder. Lavere innsats og pris for å trigge bonusspillet er noe av det som kan bli resultatet, og med nye bonuskjøp muligheter enn det vi kjenner til i dag. 

Konklusjon

Bonusspill har i mange år drevet frem en økt popularitet til spilleautomater, og etter at bonuskjøp ble mulig har ikke interessen blitt mindre. For deg som spiller byr det på en umiddelbar mulighet til å få tilgang til morsomme og underholdende bonusspill og potensielt hente hjem noen større gevinster. Men det kan også bety at du taper mer penger enn nødvendig. For litt av baksiden med bonuskjøp er nemlig at det potensielt også kan øke tapene dine, drevet av den relativt høye prisen man må betale. Uten noen garanti for gevinst. Det er også ikke til å se bort fra at det kan ha en negativ påvirkning på problemspillere. 

Samtidig som bonuskjøp er en fin og enkel måte å få tilgang til de underholdende bonuspillene på, så bør det ikke være en del av hovedstrategien din for spilleautomater. Med mindre du har et budsjett som forsvarer det. Bonuskjøp er nemlig aller best et alternativ når du har gått lei av det ordinære spillet, og kun en backup når du ikke klarer å trigge bonusspillet på andre måter. Men altså kun når lommeboken din tillater det og når du gjør det med den største forsiktighet. Hvis ikke kan det komme til å koste deg dyrt. 

Ofte stilte spørsmål

Info Icon

Hva er bonuskjøp spilleautomater?

Bonuskjøp i spilleautomater lar deg umiddelbart trigge et bonusspill ved å betale prisen det koster. Dette kan du altså gjøre i stedet for å vente på at bonusspillet trigges automatisk. 

Info Icon

Hvor mye koster det å kjøpe bonusfunksjonen?

Prisen varierer fra automat til automat, men ligger stort sett et sted mellom 50x til 100x innsatsen din. Det vil si at om du spiller med 1 kr i innsats vil det koste deg mellom 50 kr og 100 kr for å aktivere bonusspillet. 

Info Icon

Er bonuskjøp i spilleautomater lovlig?

Det er helt lovlig i de fleste casino for norske spillere. Det finnes likevel eksempler på regulerte markeder hvor slike automater ikke er tillatt. 

Info Icon

Hva er risikoene med å spille på automater med bonuskjøp funksjon?

At du ikke vinner mer penger enn du betalte for å trigge bonusspillet. Dessuten vil enkelte spillere kunne ha problemer med å regulere hvor mye penger de bruker på dette, noe som kan føre til enorme tap på kort tid.

Info Icon

Kan jeg vinne stort ved å spille på bonuskjøp automater? 

Absolutt! Bonusspillene har en teoretisk høyere sjanse for at du vinner enn i det åpne spillet, men heller ingen garanti for at du vinner mer enn du betaler for å trigge funksjonen. 

Info Icon

Finnes det noen tips for å spille på automater med bonuskjøp funksjon?

Ikke la bonuskjøp være hovedstrategien når du spiller. Det kan fort bli en dyr fornøyelse. Prøv alltid først å se om du klarer å trigge bonusspillet på den vanlige måten, som ikke kommer til å koste deg noen ting ekstra. Spill dessuten alltid med et budsjett og hold deg til dette beløpet, uansett hvor mye det frister å bruke mer. Velg også automatene ut fra hvilke typer spill du liker, fremfor bonuskjøp funksjonen og prisen på denne alene.

Info Icon

Hvilke er de mest populære automatene som tillater bonuskjøp? 

Det finnes over 500 spilleautomater med bonuskjøp å velge mellom, og nesten alle spillstudioene tilbyr dem. Du finner mange favoritter lenger oppe på denne siden, og med Money Train, Dead or Alive 2 og Sweet Bonanza som noen av de mest populære. 

Info Icon

Hvordan kan jeg finne nettcasino med bonuskjøp mulighet? 

Det finner du på denne siden! Du kan også besøke topplistene våre som kommer til å vise deg vei til mange førsteklasses casino som leverer et stort utvalg av spill med bonuskjøp funksjon.

Info Icon

Finnes det bonuskjøp mulighet i landbaserte casino? 

Bonuskjøp funksjonen i spilleautomater er først og fremst noe som gjelder i de digitale utgavene som nettcasinoene leverer. Det er ikke dermed sagt at det ikke vil finnes i landbaserte casino, men med stor sannsynlighet i et langt mindre utvalg. 

Info Icon

Hvordan ser fremtiden for bonuskjøp i spilleautomater ut? 

Forhåpentligvis er den lys. Spillerne elsker dem og ser ikke ut til å få nok. Samtidig er det noen negative sider ved dem som det er viktig at produsentene adresserer og spillerne tar alvorlig ved å følge en god strategi for ansvarlig spilling. 

Med over 10års erfaring i casinobransjen vet Trude hva hun snakker om. I tillegg til å være hovedkommunikator med ulike nettcasinoer, skriver hun også artikler som er av interesse innen ...continue reading

Clock Icon 17 minutter lesetid
Faktasjekket av Are Eirik Nilsen

Lås opp casinotilbud

Casinotilbud og gratisspinns rett inn i innboksen din.

Fornavn

Email

Ved å abonnere bekrefter du at du er over 18 år og godtar å motta casinotilbud via e-post. Du kan melde deg av når som helst. Les retningslinjene for personvern og informasjonskapsler for

Abonner

Vi bruker informasjonskapsler for å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen som mulig på vår nettside. Om du fortsetter å bruke siden vil vi anta at det er greit for deg.