1. Hjem
  2. Finnes det et triks for å vinne på spilleautomater?

Finnes det et triks for å vinne på spilleautomater?

Finnes det et triks for å vinne på spilleautomater
Faktasjekket av Trude Sørensen Berge
clockEstimert lesetid 2 minutterlesetid

Vi får ofte spørsmål fra leserne våre om det finnes en enkel måte som garanterer gevinster på norske spilleautomater på nett. En ting er sikkert; hadde det vært en enkel oppskrift hadde vi delt den med deg. Når det er sagt finnes det noen måter som kan øke gevinstmuligheten dine, og hvordan det kan gjøres vil vi se nærmere på i denne artikkelen. 

Spill med høyere RTP øker vinnersjansene dine

Har du hørt om RTP før? Det er en klassifisering som benyttes av spillbransjen for å angi vinnersjansene i et spill. RTP står for Return to Player og kan på norsk oversettes til nettopp vinnersjanse. Felles for absolutt alle spilleautomater er at de har en RTP knyttet til seg, og dermed vil det være enklere for deg å vite akkurat hvilke spill du skal velge for å øke vinnersjansene.

Vinnersjansene på spilleautomater varierer betydelig og det vil derfor ha mye å si akkurat hvilket spill du velger. RTP oppgis som en prosentverdi og jo høyere denne er desto større er sjansene for at du vinner tilbake pengene dine. De beste automatene har en RTP på over 99 % og det er disse du bør se etter om du vil gi deg selv bedre odds. Selv om vinnersjansene på papiret er høye er det ingen garanti for gevinst. 

Høy RTP betyr ikke nødvendigvis høyere utbetalinger

Helt sentralt for RTP er at det ikke sier noe som helst om hvor mye du kan vinne. Den sier kun noe om hvor store sjansene er for at du vinner tilbake innsatsen din. Faktisk er det ofte slik at spill med høy RTP som oftest utbetaler langt lavere gevinster enn spill med lav RTP. Den beste måten å se det på er at man betaler mer i form av økt risiko for å vinne de største gevinstene. Slik vil du for eksempel aldri finne at automater med store jackpoter har høy RTP. 

Det er en god følelse å vinne penger på spilleautomater og for mange er det nok at man ser gevinstene komme ofte og ikke medføre større tap. Sånn sett er spill med høy RTP et glimrende alternativ ettersom sjansene for at du i det minste vinner tilbake innsatsen din er større. Er det derimot de store gevinstene du trigges av blir tankerekken motsatt, gjerne med jackpot automater som statistisk sett har en vesentlig lavere RTP. For å hjelpe deg litt videre har vi samlet eksempler av spill med både høy og lav RTP under. 

Spilleautomater med høy RTP

  • Mega Joker (NetEnt) – RTP på 99 %
  • Book of 99 (Relax Gaming) – RTP på 99 %
  • 1429 Uncharted Seas (Thunderkick) – RTP på 98,5 %
  • Blood Suckers (NetEnt) – RTP på 98 %

Spilleautomater med lav RTP

  • Mega Moolah (Microgaming) – RTP på 88,12 %
  • Mega Fortune Dreams (NetEnt) – RTP på 95,9 %
  • Cash’N Riches (Microgaming) – RTP på 92,2 %
  • Starburst (NetEnt) – RTP på 96,01 %

Dette er bare noen få eksempler på spill med høy og lavere RTP. Det finnes tusenvis av andre der ute og alt handler om å finne en automat som du liker og som tilfredsstiller dine krav til vinnersjanser.  

Med over 10 års erfaring er Are Eirik virkelig en ekspert når det kommer til casinoverden. Hans hovedinteresse er innen teknologi og systemet bak kulissene skriver Are også omtaler og ...continue reading

Clock Icon 2 minutter lesetid
Faktasjekket av Trude Sørensen Berge

Vi bruker informasjonskapsler for å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen som mulig på vår nettside. Om du fortsetter å bruke siden vil vi anta at det er greit for deg.