1. Hjem
  2. Artikler
  3. Norsk Tipping ansetter tidligere NRK topp

Norsk Tipping ansetter tidligere NRK topp

Norsk tipping ansetter tidligere nrk topp

I januar i år ble det kjent at nåværende leder i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, var på jakt etter nye utfordringer. Siden da har selskapet vært på jakt etter en arvtaker til jobben som administrerende direktør hos den statlige monopolisten. Nå er det blitt klart at hennes etterfølger blir Thor Gjermund Eriksen, som kommer fra rollen som Kringkastingssjef i NRK. 

Tiltrer først i september

Åsne Havnelid har sittet i rollen som Administrerende Direktør hos Norsk Tipping i 6 år. Her blir hun etter planen sittende frem til 12. september, som er datoen hvor nyansatte Thor Gjermund Eriksen kommer til å tiltre. Det er ikke klart hva Havnelid skal starte med enda, men hos NRK blir det en annen kvinne som inntar sjefsstolen når Vibeke Fürst Haugen blir den første kvinnelige kringkastingssjefen siden NRK startet tv-sendinger i 1933. 

Skulle egentlig gått av i 2025

Nyansatte administrerende direktør Thor Gjermund Eriksen slutter i NRK noen år før den opprinnelige planen. Han hadde nemlig en åremålsavtale som gjorde at han kunne blitt sittende helt frem til 2025. Dermed avsluttes avtalen nesten tre år før tiden. Det skal være Eriksen sitt eget ønske om å ikke slutte mitt under NRK sin flytteprosess som skal være begrunnelsen for dette. Som kjent skal NRK flytte fra Marienlyst til Ensjø innenfor de neste par årene. 

Føler seg klar for utfordringen

Mens 12. september blir Eriksen sin første dag som leder av Norsk Tipping på Hamar slutter han i jobben i NRK allerede 29. april. Vi er usikre på om tiden imellom skyldes pålagt karantenetid eller om det er Eriksen sitt eget ønske. Det gir han uansett tid til å lade batteriene når han tar fatt på en krevende utfordring. Den føler Eriksen seg klar til å ta: 

- Dette er en veldig spennende og utfordrende jobb, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med Norsk Tipping, utfordringene som venter og ikke minst alle som jobber på Hamar, sier Eriksen til NRK.

Styret i Norsk Tipping hyller ansettelsen

Når det ble klart tidligere i år at Åsne Havnelid ønsket å gi seg hos Norsk Tipping var det styret som fikk oppgaven med å finne hennes etterfølger. Den er de nå lykkelig over å ha fått på plass: 

– Jeg er veldig glad for å kunne presentere Thor Gjermund Eriksen som ny administrerende direktør i Norsk Tipping. Han har solid bakgrunn fra mediebransjen, blant annet som konsernsjef i Amedia og kringkastingssjef for NRK de siste ni årene, uttaler Norsk Tippings styreleder Linda Bernander Silseth til NRK. 

Ida har virkelig et øye for detaljer og er en ekspert på hva som skiller et godt nettcasino og et som ikke er fult så godt. Ettersom Ida også har Les mer

Faktasjekket av Filipp Bjørn Evensen

Vi bruker informasjonskapsler for å forsikre oss om at vi gir deg den beste opplevelsen som mulig på vår nettside. Om du fortsetter å bruke siden vil vi anta at det er greit for deg.