header
Ida Moen Olsen
02.09.2021

Ark of Mystery

Vurdering
6/10
LeverandørQuickspin
Spillinformasjon
 • Hjul5
 • Gevinstlinjer20
 • FreespinsJa
 • JackpotJa
 • RTP96.53%
 • Utgitt2018

Volatilitet

Lav
Høy

Grafikk

6/10

Bonuser

6/10

Spillopplevelse

6/10

Er du fan av Indiana Jones-filmene eller foretrekker du kanskje en flott kvinnelig superhelt som Lara Croft? Uansett om du er svak for egyptiske mysterier eller pene damer, så er Ark of Mystery fra Quickspin en automat du kan kose deg med. Heltinnen Anna tar deg med på jakten etter skjulte skatter i en gammel forlatt egyptisk pyramide og underveis vil du få hjelp av flere spesialfunksjoner i velkjent Quickspin-stil.

Ark of Mystery kommer med fem hjul, 20 faste gevinstlinjer og muligheten til å forlate pyramiden med gevinster på hele 6,059 ganger den innsatsen du velger å spille med. Alt du trenger å gjøre er å hjelpe Anna avdekke pyramidens skjulte hemmeligheter. Med både Wild Ark respins, wilds og en multiplikator som underveis i spillet kan vokse seg til ganger 22, ligger alt til rette for en spennende tur inn i pyramiden.

Anna er historiens heltinne og selv om temaet ikke er direkte originalt, er det god grunn til å tro at dette er en automat mange vil finne seg godt til rette med. Det er tross alt Quickspin som står bak denne automaten, som ble lansert den 9. oktober 2018, og da er det lov å legge listen for våre forventninger litt ekstra høyt. Om de rekker opp til våre forventninger skal vi snart finne ut av, så det er bare å lese videre.

Gammelt tema i ny innpakning

Som vi allerede har vært så vidt innom, er ikke temaet på Ark of Mystery noe vi ikke har sett tidligere. Helt siden den første Indiana Jones-filmen kom ut har en rekke spillutviklere funnet inspirasjon i historien om den nysgjerrige og uredde professoren som jakter på svar på de største gåtene verden rundt. Quickspin selv har også vært innom temaet før med automater som Phoenix Sun, Firestorm og Hidden Valley, men dette er første gang man ser så tydelig at det er Indiana Jones som er inspirasjonskilden.

I det du laster automaten blir møtt av vakre Anna, som vil følge deg gjennom pyramiden. Bakgrunnen på spillet er et stort rom inne i pyramiden og man kan se flott utsmykkede søyler på hver siden av hjulene sammen med rester av en gammel gullskatt på gulvet. Med levende flammer og en ramme i gull rundt selve hjulene, er det lite å utsette på det grafiske og Quickspin lykkes godt med å formidle stemningen.

Over hjulene spinner ti symboler av Anna, en stor gullkiste, ulike egyptiske tegn og de klassiske 10, J, Q, K og A, som alle er formet som gamle, egyptiske bokstaver. Symbolene i seg selv er meget bra laget, men det er litt synd at de er satt på en helt sort bakgrunn. Hadde Quickspin gitt bakgrunnen litt mer liv, eller aller helst gjort den gjennomsiktig, ville den totale spillopplevelsen vært langt bedre. Som vi skal komme tilbake til, har ikke Ark of Mystery mange spesialfunksjoner og med et litt skuffende design blir det fort litt kjedelig.

Arken skjuler ikke de rikdommene man tror

De vanlige symbolene på Ark of Mystery kan belønne deg med noen relativt gode gevinster om du spiller med litt høyere innsats, som på Ark of Mystery er satt til 100 mynter slik det er på alle automater fra Quickspin. De mest verdifulle symbolene er som nevnt Anna selv, før det altseende øyet, en egyptisk bille og et slags kors følger etter. De vanlige kortverdiene betaler som vanlig ikke videre mye.

Det er ikke før du lander symbolet av arken i gull eller den hvite pyramiden at automaten får litt sårt trengt action over seg. De to symbolene bringer med seg enten respins eller en multiplikator og det er egentlig alt Ark of Mystery har å by på av spesialfunksjoner. Nå er det ikke det at vi forventer at alle automater skal tilby en lang rekke funksjoner, men fra Quickspin forventer vi at funksjonene skal ha litt mer med seg enn det de har på Ark of Mystery.

Den gyldne arken vil starte Wild Ark Respin-funksjonen så fremst den lander på hjulene to, tre eller fire. Respins starter så snart du lander et symbol og fortsetter til hele hjulet er fylt med symbolet av den gyldne arken. Du kan lande symbolet på flere hjul samtidig, men du kan ikke vinne mer enn maks seks respin i gangen. Det hele er litt skuffende da vi hadde forventet at en ark i rent gull skulle inneholde langt større skatter enn som så.

Multiplier Booster

Før vi glemmer det, må vi selvsagt nevne at Ark of Mystery også har et wildsymbol. Det kan erstatte alle andre symboler, men bringer ikke med seg verken multiplikator eller andre spennende funksjoner. Multiplikatoren skjuler seg nemlig bak den hvite pyramiden, som kun kan lande på hjul fem. Den bringer ikke med seg noe gevinst, men den kan lande på alle spinn og øker multiplikatoren for hver gang den lander.

Det sagt, er det hele et stort antiklimaks ettersom multiplikatoren går ned for hvert spinn også. Det vil si at lander du bare en pyramide, vil multiplikatoren gå rett ned til en igjen så snart du spinner hjulene. Du er med andre ord avhengig av å fylle hele hjul fem med hvite pyramider spinn etter spinn om du skal bygge multiplikatoren opp til ganger 22, som er maks. Skulle du klare det mesterstykket vil du også ha muligheten til å vinne opptil 6,059 ganger egen innsats.

Ta med deg Anna på mobil og nettbrett

Anna er en moderne skattejeger og det er selvsagt mulig for deg å hjelpe henne jakte på arken via både pc, mobil og nettbrett. Du trenger ikke å tenke over hvilken mobil enhet du har, da automaten er mulig å spille på alle enheter uansett om de bruker Android, iOS eller Windows. Spillet laster raskt og du spiller selvsagt rett i nettleseren slik at du slipper å kaste bort verdifull lagringsplass på mobilen.

Ikke helt Indiana Jones

Indiana Jones ble en umiddelbar helt da den første filmen hadde premiere tilbake i 1981. Grunnen var enkel. Indiana var uredd og morsom. Rundt hvert hjørne ventet nye eventyr og spenningen var til å ta og føle på. Siden den gang har det blitt laget fire filmer til om Indiana Jones og hans eventyr. Langt fra alle er like gode, men de tilbyr alle langt mer spenning enn det Ark of Mystery gjør.

Sett inn 200 kr spill med 1000 kr +100 freespins
Fordeler
 • Mulig å vinne 6059 ganger innsatsen
 • 22 ganger multiplikator
 • Spennende tema
Ulemper
 • Lite bonusfunksjoner
 • Vanskelig å treffe multiplikatoren fullt ut
Sett inn 200 kr spill med 1000 kr
100 freespins
Dette er ikke en direkte dårlig automat, men med tanke på at det er Quickspin som står bak blir vi litt ekstra skuffet. Dette er en tapt mulighet og de burde ha brukt mer tid på både design og spesialfunksjoner. Dette er en fin automat for de som er ny til spilleautomater, men ikke noe en mer erfaren spiller vil ofre mye tid på.

Andre automater du kanskje liker

Del på