02.10.2019 - KentKent

Tom Tvedt til angrep på Thomas Myhre

Debatten om vi skal opprettholde spillmonopolet eller tillate også utenlandske aktører på det norske markedet pågår med uforminsket styrke, og nå nylig gikk den nyvalgte idrettspresidenten Tom Tvedt i strupen på NordicBet-ambassadør Thomas Myhre etter hans innlegg i Dagbladet.

Forrige fredag stilte den tidligere toppkeeperen Thomas Myhre spørsmål ved om Norges idrettsforbund representerte norsk idrett eller Norsk Tipping. Dette fikk den nye idrettspresidenten til å tenne på alle plugger!

– Frekt, manipulerende og tilslørende!

Det er med andre ord den samme gamle leksa som kommer frem i full ordkrig mellom de to partene. Tvedt sier at Norsk Tipping tilbyr det beste ansvarlighetsregimet som finnes mot spilleavhengighet – og at diskusjonen egentlig kan stoppe der. Han hevder at det er etikk og forsvarlige prinsipper som ligger til grunn. Han sier også at hele overskuddet i fjor, rundt 4,2 milliarder kroner, uavkortet gikk til gode formål her i landet.

Han sier også at antydningen til Myhre er frekk, manipulerende og ikke minst tilslørende, og sier at selskapene kun er ute etter å generere mer penger til eierne ved å få nordmenn til å spille mest mulig.

I Dagbladet sier Tvedt følgende:

Og hvorfor skal bare norsk idrett nyte godt av denne hypotetiske økningen som Myhre forfekter? Betyr det at Nordic Bet ønsker at økningen i omsetning kun skal komme norsk idrett til gode, eller betyr det at Myhre egentlig mener at 300 millioner kroner er idrettens andel av det «økte» overskuddet — lik det som er fordelingen i dag — og at introduksjonen av en lisensmodell vil gi 470 millioner kroner mer til gode formål? 470 millioner kroner fra 15 prosent avgift betyr at det må spilles for mer enn 3 milliarder ekstra, eller enda mer dersom overskuddet fra Norsk Tipping går ned som følge av at utenlandske spillselskaper kommer på banen.

Rapport fra Lotteritilsynet sår tvil

Uansett hvor knallhardt Tvedt går ut mot Myhre og de utenlandske selskapene er det ingen tvil om at han overser et viktig faktum: en lisensieringsordning i Norge vil gi myndighetene bedre kontroll over pengeflyten samt at de får mye bedre muligheter til å regulere spillingen. Dette sier Lotteritilsynet selv i sin egen rapport.

Norske spillere vil uansett spille på disse casinoene, og da må det vel være av interesse at man forsøker å få kontrollen over denne spillingen. Dette nevntes ikke med et ord i Tvedts angrep, og som ventet er det en tydelig ensidig vinkling som preger innlegget og som viser liten interesse og vilje til en konstruktiv diskusjon.