02.10.2019 - KentKent

Norsk Tipping med aggressiv markedsføring

Det er en kjent sak at man her til lands ønsker å beskytte spillemonopolet og Norsk Tipping, og at det er flere årsaker til dette.

Det fremste argumentet er at man skal sørge for inntekter til lag og foreninger gjennom den velkjente grasrotandelen, men også at man skal begrense spilling og å gjøre spillingen ‘tryggere’.

Betydelig markedsføring beviser et forklaringsproblem

Det har vært et mantra fra Lotteritilsynets side, fra Norsk Tippings side og fra myndighetenes side om at Norsk Tipping er mindre ‘farlig’ enn sine utenlandske konkurrenter, og dette argumenterer man for ved at man hos casinoene i utlandet har muligheten til å spille med høyere innsatser samt at markedsføringen visstnok er langt mer aggressiv fra disse aktørene.

Dette vet jo de fleste oppvakte mennesker at i beste fall er en tøying av sannheten. For sannheten er den at Norsk Tipping bruker betydelige midler på å markedsføre sine spill her til lands, og å koble dette sammen med at de er et ‘snilt’ spilltilbud henger rett og på greip. De forsøker kort og godt med sine omfattende kampanjer å få så mange som mulig til å spille slik at det kan tjenes inn mest mulig penger. Det er sannheten og gir Norsk Tipping et forklaringsproblem.

De vil at folk skal spille, men de vil at de skal spille hos dem. Mennesker som blir spilleavhengige blir spilleavhengige enten de spiller hos Norsk Tipping eller noen andre, og det hadde vært mye bedre hvis man heller bare kunne være ærlige og si: ‘det er pengene vi ønsker’. Det er en ærlig sak det altså, og noe alle forstår.

Har du opplevd å få mailer som dette fra Norsk Tipping i løpet av de siste årene? Hva synes du om dette?